Fit en met plezier blijven werken - een zaak voor de OR

Wil jij met jouw collega’s in de OR ervoor zorgen dat je collega’s in je bedrijf fit en met plezier aan het werk zijn? Dat je werkgever op dit terrein verder gaat dan pleisters plakken? En dat er ook aandacht is voor toekomstige ontwikkelingen in het werk en in de organisatie? Ga dan naar één van de OR-trainingen die SPDI dit najaar verzorgt! Want hiermee krijg je als OR handvatten om beleid voor duurzame inzetbaarheid binnen je bedrijf stevig op de kaart te zetten. En het mooie is: deze training is gratis te volgen!

Doel van de training

In één dagdeel brengen we je OR een flinke stap verder. Je inventariseert de inzetbaarheidsthema’s die voor jouw bedrijf het belangrijkst zijn. Je leert hoe je als OR het initiatief neemt in het gesprek met de bestuurder of directie. En je stippelt samen een strategie uit om duurzame inzetbaarheid de normaalste zaak van de wereld te maken in álle lagen van je organisatie. Zodat medewerkers nu en in de toekomst gezond(er) en in een aantrekkelijke werkomgeving kunnen blijven werken.

Inhoud van de training

Een lekker praktische workshop waarin we aan de slag gaan om een korte analyse van het bedrijf te maken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, hoe de OR dat zelf kan doen en dat ook goed naar voren kan brengen in gesprek met de WOR-bestuurder.

Zo pakken we het aan

SPDI is een samenwerking tussen werkgevers- en werknemersorganisaties, wij zijn gewend altijd de belangen van beide partijen mee te nemen. Van tevoren spreken we met je door wat voor jouw OR belangrijk is, zodat we dit kunnen meenemen. In de training vertalen we ons werkmodel naar een scan van je bedrijf. Zo krijg je in beeld aan welke knoppen je kunt draaien én hoe je hierbij optimaal gebruikmaakt van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Zodat je goed beslagen ten ijs komt bij het eerstvolgende overleg met je bestuurder, en echt iets kunt betekenen voor je collega’s in de organisatie. Want fit en met plezier blijven werken is een zaak voor de OR!

Locatie en tijd

  • 10 oktober 2023
    12:30 - 17:00 uur
    De Eenhoorn in Amersfoort
  • 30 november 2023
    12:30 - 17:00 uur
    De Eenhoorn in Amersfoort

Neem collega OR-lid mee

Je kunt een collega OR-lid meenemen naar deze training. Wel zo handig, dan kunnen jullie samen de opgedane kennis delen met de rest van de OR. Ook is het mogelijk om als hele OR deze training gratis te volgen. Je kunt dan samen met SPDI het tijdstip bepalen waarop de training gegeven wordt.

Inschrijven

Deze training wordt gegeven door SPDI, dus niet door het CNV. Daarom kun je bij interesse het onderstaande contactformulier van SPDI invullen of mailen naar het onderstaande mailadres. Overigens is CNV Vakmensen wél onderdeel van SPDI, net als FNV en AWVN.

Vul het contactformulier in of vraag naar de mogelijkheden via info@duurzaamaanhetwerk.nl

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden