CNV Zelfstandigen

Hulp, advies en korting voor zzp’ers

Eigen baas zijn heeft veel voordelen. Toch is het fijn als je er als zzp’er niet altijd alleen voor staat. Wij zijn de vakbond voor zelfstandigen. Wij bieden je hulp, ondersteuning en advies. Wij komen op voor jouw belang.

Soms heb je behoefte aan een beetje ondersteuning

Steeds vaker gaan werknemers aan de slag als zelfstandig professional. Vaak vrijwillig, soms gedwongen door de omstandigheden. Eigen baas zijn heeft veel voordelen. Je hebt vrijheid en je maakt eigen keuzes. Toch is het fijn om er in sommige gevallen niet alleen voor te staan. Dan zijn wij er voor je. Want jij verstaat jouw vak, wij jouw problemen.

Als je hulp nodig hebt staan wij voor je klaar

Heb jij bijvoorbeeld hulp nodig bij het opstellen van een overeenkomst? Worstel je met je administratie of wil je gewoon verzekerd zijn van hulp als je die nodig hebt, bijvoorbeeld bij het starten van een incassoprocedure? Dan kun je bij ons tegen een voordelig tarief terecht voor juridische ondersteuning. En je kunt een beroep doen op onze helpdesk voor zelfstandigen. Bovendien zitten wij voor jou aan de juiste overlegtafels, zowel bij werkgevers als in Den Haag.

Naast zzp’er ook in loondienst? Kies voor ons combi-lidmaatschap

Ben je naast zzp’er ook nog (parttime) in loondienst? Dan kun je kiezen voor een gecombineerd lidmaatschap. Dan ben je verzekerd van onze diensten voor jou als zelfstandige en kun je bovendien gebruikmaken van alle voordelen die het reguliere lidmaatschap van CNV Vakmensen je biedt.

Zakelijke juridische hulp tegen voordelig tarief

Heb je behoefte aan juridisch advies als het gaat om je onderneming? Bij ons kun je tegen een aantrekkelijk tarief terecht met kwesties over bijvoorbeeld het opstellen en sluiten van overeenkomsten, facturering, ingebrekestelling en incasso.

Gratis juridische hulp bij privékwesties

Jij en je gezin kunnen gratis gebruikmaken van rechtsbijstand als het gaat om privésituaties. Denk hierbij aan conflicten over consumentenaankopen (je nieuwe koelkast die al na 2 maanden stuk is), burenconflicten, huurverhoging en conflicten over dienstverlening en letselschade.

Nieuwsbrieven speciaal voor zelfstandigen

CNV Zelfstandigen stuurt elk kwartaal een digitale nieuwsbrief naar al zijn leden. Zo houden we je op de hoogte van ontwikkelingen die van belang zijn voor zelfstandige professionals en geven we je tips en tools om je zzp-schap in de praktijk zo goed mogelijk uit te voeren.

Bekijk de artikelen

Korting op je boekhoudpakket

Voor een vast bedrag per maand kun je jouw boekhouding uit handen geven. Easyzzp.nl is een online administratiekantoor. Als lid van CNV Zelfstandigen krijg je vanaf het basispakket een korting van 10 procent en een scanner als welkomstcadeau.

Tanken met korting

Met de UnitedConsumers tankkaart tank je met korting bij ruim 600 tankstations in heel Nederland. Als lid krijg je nu € 4,50 extra korting op je eerste tankbeurt.

Korting op je energiecontract

UnitedConsumers is sinds 2008 zelfstandig energieleverancier van 100% Nederlandse groene stroom. Door collectieve inkoop zorgen zij ervoor dat je altijd een vast en voordelig tarief ontvangt. Profiteer nu 1 jaar lang van een vast én scherp tarief onder het prijsplafond. Zo heb je voor langere tijd zekerheid en geen last van prijsstijgingen. Wel zo fijn.

Korting op je mobiele abonnement

Via UnitedConsumers ontvang je iedere maand korting op mobiele abonnementen van KPN, Vodafone, T-Mobile, Ben en Tele2. Of je nu verlengt of overstapt, via UnitedConsumers ontvang je iedere maand korting op de abonnementsprijs. Nu exclusief voor leden van CNV Zelfstandigen: € 25 extra korting.

Korting op je zorgverzekering

CNV werkt samen met CZ. Als lid van CNV Zelfstandigen krijg je korting op je aanvullende pakket.

Gratis coachingstraject voor nieuwe leden

Soms kun je als zzp’er best wat extra advies gebruiken. Ondernemersklankbord biedt allerlei coachingstrajecten aan. Van een eigen onderneming opstarten tot bedrijfsopvolging en financiën. De coaches zijn allemaal oud-ondernemers. Als nieuw lid van CNV Zelfstandigen is dit voor jou gratis.

We komen voor je op in Den Haag

Laat ons weten wat jouw mening is over zaken die jou als zelfstandig ondernemer aangaan en wij komen in politiek Den Haag op voor jouw belangen. Wij laten de stem van zelfstandigen horen tijdens onderhandelingen met de overheid.

Workshops

Als lid van CNV Zelfstandigen kun je voordelig meedoen aan de workshops die we organiseren.

Lees meer over onze workshops

Themadagen

CNV Zelfstandigen organiseert regelmatig bijeenkomsten. De ene keer willen we van jou horen wat jij vindt en wilt, zodat we daarmee aan de slag kunnen in Den Haag en aan andere overlegtafels. De andere keer organiseren we kennisbijeenkomsten over zaken waar jij als zelfstandige dagelijks mee te maken hebt.

Hulp bij het starten als zelfstandige

Ontvang je een WIA- of WW-uitkering en wil je starten als zelfstandige? Ook dan zijn we er voor jou.

Raad van zelfstandige professionals

CNV Zelfstandigen is onderdeel van CNV Vakmensen. Samen zijn we een vereniging. De raad van zelfstandige professionals bestaat uit leden van CNV Zelfstandigen en borgt jouw belang als zzp’er binnen en buiten de vereniging. Bijvoorbeeld als het gaat om de vorming van standpunten van CNV Vakmensen. Maar ook als het gaat om jouw belang in Den Haag.

Wij zijn voor:

 • afschaffing van de zelfstandigenaftrek
 • een minimumtarief voor zelfstandigen
 • een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioen voor iedere werkende

Denk mee over eerlijke tarieven

Sinds 1 december 2020 is de Fair Practice Code Publieke Omroep van toepassing. Dat betekent dat er een minimumtarief is afgesproken voor het inhuren van zzp’ers door de publieke omroep. Wij zijn op zoek naar zelfstandigen die willen meedenken om zo'n code ook onder de aandacht te brengen in andere sectoren. Wil jij meedenken of meepraten? Stuur een mail naar Barbara Bosgoed. Of bel naar: 06 20 47 18 76.

Je hebt keuze uit 2 lidmaatschapspakketten:

Lidmaatschap CNV Zelfstandigen - € 10,50 per maand

 • advies en ondersteuning
 • belangenbehartiging
 • zakelijke juridische hulp tegen voordelig tarief
 • kortingen op producten en verzekeringen

Combi-lidmaatschap CNV Zelfstandigen en CNV Vakmensen - € 5,25 (extra) per maand

Ben je in loondienst en werk je daarnaast als zelfstandige? Profiteer dan van een combi-lidmaatschap CNV Zelfstandigen en CNV Vakmensen. Leden van CNV Vakmensen krijgen 50% korting op het lidmaatschap bij CNV Zelfstandigen. Je betaalt € 5,25 per maand en daarnaast de gebruikelijke contributie voor werknemers in loondienst.

 • alle voordelen lidmaatschap CNV Vakmensen
 • belangenbehartiging
 • advies en ondersteuning
 • zakelijke juridische hulp tegen voordelig tarief
 • kortingen op producten en verzekeringen

Word lid van CNV Zelfstandigen

Hulp, ondersteuning en advies voor zzp-ers. Sluit je aan bij de vakbond voor zelfstandigen.

 • advies en ondersteuning
 • Belangenbehartiging
 • zakelijke juridische hulp tegen voordelig tarief
 • Kortingen op producten en verzekeringen

Ben jij geen lid maar wil je wel op de hoogte blijven?

Ontvang 1x per maand informatie over werk en inkomen in je mailbox. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief