Voordelen voor senioren

CNV Vakmensen is er ook voor senioren. Zo kun je gewoon bij ons terecht voor juridische ondersteuning bij bijvoorbeeld pensioenzaken of privé. Ook profiteer je van kortingen en krijg je hulp bij belastingen en bij een Wmo-aanvraag.

Bindingsdagen

Ook dit jaar worden er weer bindingsdagen georganiseerd. Het programma is een mengeling van informatie en ontmoeting in een ontspannen sfeer. De dagen worden gehouden op diverse locaties verdeeld over het gehele land. De bijeenkomsten zijn inmiddels volgeboekt. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar senioren@cnvvakmensen.nl

Workshop pensioen in zicht

Stoppen met werken is een mijlpaal waar je best even bij mag stilstaan. Daarom organiseert CNV Vakmensen voor leden die binnen nu en een jaar met pensioen gaan de workshop Pensioen in zicht. We gaan in op de praktische en inhoudelijke zaken waar je mee te maken krijgt als je gepensioneerd bent. In het najaar organiseren we weer zo'n workshop in Driebergen. Mail voor meer informatie naar senioren@cnvvakmensen.nl

Kom jij nog steeds in contact met anderen?

Netwerken is belangrijk, ook in deze fase van je loopbaan.

Lees meer over netwerken voor 60-plussers

Rechtshulp

Als lid van CNV Vakmensen heb je ook als senior direct en onbeperkt recht op juridische hulp. Bijvoorbeeld bij een geschil met een pensioenuitkeringsinstantie. Maar ook bij privékwesties zoals een verkeerd geleverd product, een geschil in het verkeer of een medische fout. Onze gespecialiseerde juristen staan klaar met advies en begeleiding. Er is geen wachttijd en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Advies en hulp rond Wmo

De gemeente regelt veel zorgtaken voor ouderen via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Denk aan hulp om thuis te blijven wonen of aan dagbesteding. Wil je aanspraak maken op zorgtaken, dan is een zogenaamd keukentafelgesprek met jouw gemeente een vereiste. Een CNV Vertrouwenspersoon helpt je (gratis) dat gesprek voor te bereiden en biedt ondersteuning tijdens het gesprek. Dat kan belangrijk zijn; de uitkomst bepaalt namelijk welke zorg je via de gemeente krijgt.

CNV Briefhulp

Hoe schrijf je een effectieve brief of mail? Met CNV Briefhulp ontvang jij hulp bij het schrijven van jouw (zakelijke) brief. Een medewerker leest met je mee en geeft je handige tips. Onder andere over de lengte van de brief, het maken van een punt en de spelling. Zo wordt jouw brief zo helder mogelijk.

Geld voor later: wat je moet weten over pensioen en AOW

Pensioen, het is misschien een ver-van-je-bed-show. Of het staat voor de deur.

Lees meer over jouw pensioen

Gratis advies en informatie

Heb je vragen over AOW of je pensioen? Bijvoorbeeld over de hoogte van je pensioenuitkering, over indexatie van je pensioen of over het recht op een oud pensioen? Wij geven uitleg en zo nodig gespecialiseerde rechtshulp bij pensioenkwesties, ook als je al met pensioen bent. Onze deskundigen staan vijf dagen in de week klaar met advies, informatie en hulp. Ook bij vragen over werken na je 65ste of voor uitzoekwerk bij kwesties rond een voormalig dienstverband.

Hele jaar door belastinghulp

Je kunt het hele jaar door een beroep doen op CNV Belastingservice voor onder andere:

  • de jaarlijkse aangifte
  • vragen over huur- of zorgtoeslag
  • het aanvragen van een voorlopige teruggaaf

Voor vragen of een afspraak, bel CNV Belastingservice: 030 75 11 007.

Ledenkortingen

Seniorenleden kunnen gebruikmaken van vele interessante kortingen. Bijvoorbeeld op de verplichte rijbewijskeuring voor 75-plussers of op de ziektekostenverzekering. Ook goed om te weten: als je inkomen nu lager is dan toen je nog werkte, is je contributie dat ook.

Heb je onze flyer over de voordelen voor senioren al gelezen?

Als senior kunt u gebruik maak van vele voordelen.

Download de flyer

Invloed op de vereniging

Met jarenlange ervaring als werknemer ben je belangrijk voor de vakbond. We horen jouw mening graag. Via de seniorenraad kun je meepraten en -denken over koers en beleid van de vakbond. De seniorenraad adviseert de bondsraad over de positie van senioren binnen het CNV en komt voor hun belangen op als het gaat over inkomen, zorg en wonen.

Seniorenkrant

Je ontvangt naast het ledenmagazine ook twee keer per jaar de Seniorenkrant van het CNV. Daarin staan tips en informatie die speciaal voor senioren belangrijk zijn of leuk om te weten.

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte