Kadertraining Voorzitters en Secretarissen

Ben jij in een kadergroep van het CNV voorzitter of secretaris? Of zit jij namens het in een OR en ben je daar voorzitter of secretaris? Schrijf je dan in voor deze kadertraining. Het mooiste is als je als duo deze training volgt. Want in deze training leer je dat goed samenwerken als voorzitter en secretaris enorm belangrijk is.

In de training Voorzitters en Secretarissen leer je wat de rol en taken zijn van de voorzitter en secretaris tijdens een vergadering. Maar jullie rol is ook om de leden van de OR of de bedrijfsledengroep in hun kracht te zetten en in beweging te brengen en te houden. Dat is vaak lastig, dus daar krijg je tijdens deze training tips en trics voor. Het werk houdt niet op na de vergadering. Hoe je samen werkt voor en na de vergaderingen is ook een onderdeel van deze training. Zeker na de vergaderingen heb je als voorzitter en secretaris een belangrijke taak. Je vertegenwoordigt de collega’s in jouw bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende draagvlak hebt bij je collega’s? En tegelijkertijd op een goede wijze in overleg kunt blijven met de werkgever?

Deze training wordt gegeven door Diana Kraan en Micky van Loon. Beiden zijn werkzaam als vakbondsbestuurders bij het CNV.

Programma

 • Wat is de taak/rol van de voorzitter
 • Wat is de taak/rol van de secretaris
 • Als voorzitter en secretaris samenwerken
 • Opmaken van de agenda
 • De agenda tijdens de vergadering
 • Het leiden van de vergadering
 • Verslaglegging
 • Rol voorzitter en secretaris buiten de vergadering om
 • Tips en trics: draagvlak creëren
 • Communicatie met werkgever
 • Casus: rollenspel

Resultaat

Na deze training weet jij wat jouw rol en taken zijn als voorzitter of secretaris. Je hebt geoefend met situaties die voorkomen tijdens en na de vergaderingen. Je bent je bewust van het belang van draagvlak onder je achterban. Je bent je bewust van de rol die hebt in de communicatie met de werkgever. Je hebt kennis over het proces van een vergadering vanaf het voorbereiden van de vergadering tot aan de verslaglegging.

Ik vond het heel leerzaam. Vooral door de interacties en door de verhalen van anderen. Ook door de praktijkoefening die we kregen.

Deelnemer Voorzitters en secretarissen - najaar 2023

Locatie en tijd

 • 10 april 2024 - CNV gebouw Utrecht (VOL)

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Neem een collega mee

Jij mag een collega meenemen naar een training. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Rijdt de collega met jou mee naar de locatie waar de training wordt gegeven? Dan krijg je een hogere kilometer vergoeding (zie declaratie app). Reist de collega op eigen gelegenheid, dan kan deze zelf de reiskosten bij ons declareren.

Meld je aan voor de kadertraining
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Error
None
Postcode
Error
None
Error
None
Lidnummer
Error
None
Werkgever
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV (optioneel)
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden