Kadertraining Voorzitters en Secretarissen

Ben jij in een kadergroep van CNV Vakmensen voorzitter of secretaris? Of zit jij namens CNV Vakmensen in een OR en ben je daar voorzitter of secretaris? Schrijf je dan in voor deze kadertraining. Het mooiste is als je als duo deze training volgt. Want in deze training leer je dat goed samenwerken als voorzitter en secretaris enorm belangrijk is.

In de training Voorzitters en Secretarissen leer je wat de rol en taken zijn van de voorzitter en secretaris tijdens een vergadering. Maar jullie rol is ook om de leden van de OR of de bedrijfsledengroep in hun kracht te zetten en in beweging te brengen en te houden. Dat is vaak lastig, dus daar krijg je tijdens deze training tips en trics voor. Het werk houdt niet op na de vergadering. Hoe je samen werkt voor en na de vergaderingen is ook een onderdeel van deze training. Zeker na de vergaderingen heb je als voorzitter en secretaris een belangrijke taak. Je vertegenwoordigt de collega’s in jouw bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende draagvlak hebt bij je collega’s? En tegelijkertijd op een goede wijze in overleg kunt blijven met de werkgever?

Deze training wordt gegeven door Roel van Riezen en Diana Kraan. Beiden zijn werkzaam als vakbondsbestuurders bij CNV Vakmensen.

Programma

 • Wat is de taak/rol van de voorzitter
 • Wat is de taak/rol van de secretaris
 • Als voorzitter en secretaris samenwerken
 • Opmaken van de agenda
 • De agenda tijdens de vergadering
 • Het leiden van de vergadering
 • Verslaglegging
 • Rol voorzitter en secretaris buiten de vergadering om
 • Tips en trics: draagvlak creëren
 • Communicatie met werkgever
 • Casus: rollenspel

Resultaat

Na deze training weet jij wat jouw rol en taken zijn als voorzitter of secretaris. Je hebt geoefend met situaties die voorkomen tijdens en na de vergaderingen. Je bentje bewust van het belang van draagvlak onder je achterban. Je bent je bewust vande rol die hebt in de communicatie met de werkgever. Je hebt kennis over het proces van een vergadering vanaf het voorbereiden van de vergadering tot aan de verslaglegging.

Doorgang dagtraining en coronamaatregelen

Bij CNV Vakmensen houden wij ons aan de geldende corona maatregelen. De zalen waarin de trainingen worden gegeven, zijn zo opgesteld dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Heb je klachten, dan blijf je thuis. Laat dit zo snel mogelijk weten via kaderacademie@cnvvakmensen.nl. Je krijgt dan de mogelijkheid om je met voorrang in te schrijven bij de volgende trainingen. We houden ons tijdens de training dus aan de coronamaatregelen. Voor elkaar en met elkaar. Heb jij het gevoel dat iemand te dicht bij jou komt? Laat dit direct weten. Zo kunnen we prettig met elkaar de dag doorbrengen.

Mocht de trainer klachten hebben of ziek zijn, dan wordt de training afgelast. Hetzelfde gebeurt als we door coronamaatregelen niet fysiek bij elkaar mogen komen.

Heb je hier vragen over? mail dan naar: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Locatie en tijd

 • 13 april 2022 - Utrecht [VOL]

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden