Functiewaardering

Je krijgt als OR-lid of kaderlid vast wel eens een vraag van een collega over functiewaardering. Maar wat weet jij daar eigenlijk van? Wist je bijvoorbeeld dat loonschalen vaak gebaseerd zijn op functiewaardering? En dat het dus onderdeel is van de cao?

Tijdens de training Functiewaardering krijg je antwoord op al je vragen. We zullen dieper ingaan op de rol van de OR en de vakbond en komen te spreken over jouw invloed als kaderlid in een cao-commissie.

De training wordt gegeven door Peter van der Eijk en Klazina Tulner. Zij zijn werkzaam bij CNV Vakmensen als specialisten functiewaardering.

Programma

  • Wat is functiewaardering?
  • Welke systemen zijn er?
  • Wat is het verband tussen functiewaardering, loonstructuur en de cao?
  • Hoe werkt een functiewaarderingsproject in een bedrijf?
  • Wat is de rol van werkgever en werknemer?
  • Wat is de rol van OR en vakbond?
  • Bezwaar en beroep
  • Ontwikkelingen: generieke functies, veranderingen door bijvoorbeeld robotisering?

Resultaat

Na deze training weet jij hoe een functiewaarderingstraject gaat. Je bent in staat om je collega’s hierover op grote lijnen te informeren en je weet wat de vakbond voor jouw collega kan doen. Ook weet je welke rol de vakbond speelt bij functiewaardering en weet je wat jouw rol is als kaderlid en/of OR-lid.

Locatie en tijd

  • 16 november 2022 - CNV gebouw Utrecht (VOL)

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

De training Functiewaardering zit vol. Bekijk de andere kadertrainingen waarvoor je je kan aanmelden.

Neem een collega mee

Voor de trainingen in het najaar van 2022 kan jij een collega meenemen naar een kadertraining. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Rijdt de collega met jou mee naar de locatie waar de training wordt gegeven? Dan krijg je een hogere kilometer vergoeding (zie declaratie app). Reist de collega op eigen gelegenheid, dan kan deze zelf de reiskosten bij ons declareren.

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV Vakmensen
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden