Functiewaardering

Je krijgt als OR-lid of kaderlid vast wel eens een vraag van een collega over functiewaardering. Maar wat weet jij daar eigenlijk van? Wist je bijvoorbeeld dat loonschalen vaak gebaseerd zijn op functiewaardering? En dat het dus onderdeel is van de cao?

Tijdens de training Functiewaardering krijg je antwoord op al je vragen. We zullen dieper ingaan op de rol van de OR en de vakbond en komen te spreken over jouw invloed als kaderlid in een cao-comissie.

De training wordt gegeven door Peter van der Eijk en Klazina Tulner. Zij zijn werkzaam bij CNV Vakmensen als specialisten functiewaardering.

Programma

  • Wat is functiewaardering?
  • Welke systemen zijn er?
  • Wat is het verband tussen functiewaardering, loonstructuur en de cao?
  • Hoe werkt een functiewaarderingsproject in een bedrijf?
  • Wat is de rol van werkgever en werknemer?
  • Wat is de rol van OR en vakbond?
  • Bezwaar en beroep
  • Ontwikkelingen: generieke functies, veranderingen door bijvoorbeeld robotisering?

Resultaat

Na deze training weet jij hoe een functiewaarderingstraject gaat. Je bent in staat om je collega’s hierover op grote lijnen te informeren en je weet wat de vakbond voor jouw collega kan doen. Ook weet je welke rol de vakbond speelt bij functiewaardering en weet je wat jouw rol is als kaderlid en/of OR-lid.

Doorgang dagtraining en coronamaatregelen

Bij CNV Vakmensen houden wij ons aan de geldende corona maatregelen. De zalen waarin de trainingen worden gegeven, zijn zo opgesteld dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Heb je klachten, dan blijf je thuis. Laat dit zo snel mogelijk weten via kaderacademie@cnvvakmensen.nl. Je krijgt dan de mogelijkheid om je met voorrang in te schrijven bij de volgende trainingen. We houden ons tijdens de training dus aan de coronamaatregelen. Voor elkaar en met elkaar. Heb jij het gevoel dat iemand te dicht bij jou komt? Laat dit direct weten. Zo kunnen we prettig met elkaar de dag doorbrengen.

Mocht de trainer klachten hebben of ziek zijn, dan wordt de training afgelast. Hetzelfde gebeurt als we door coronamaatregelen niet fysiek bij elkaar mogen komen.

Heb je hier vragen over? mail dan naar: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Locatie en tijd

  • 9 mei 2022 - Utrecht

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden