Plannen en organiseren als kaderlid of kadergroep

Als kaderlid of kadergroep ontkom je er niet aan. Een bijeenkomst organiseren voor jouw collega’s of voor andere leden. Of een jaarplanning maken om ervoor te zorgen dat de plannen die jullie als groep maken, ook écht van de grond komen. Maar hoe doe je dat? Waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je ook tussentijds kunt bekijken of alles nog goed gaat? Dat ga je leren in deze training.

In deze training gaan we met elkaar stapje voor stapje bekijken wat er zoal bij het organiseren van een bijeenkomst en het maken van een planning komt kijken. Ook geven we je handvatten hoe je dit snel en praktisch op papier kunt zetten. Zodat iedereen van de groep steeds weet wat de stand van zaken is. En we besteden ook aandacht aan een ander belangrijk onderdeel van organiseren: hoe zorg je dat de leden uit de groep hun opgepakte taak goed kunnen uitvoeren. Wat is daarvoor nodig? En hoe spreek je elkaar op een goede en prettige wijze aan als iemand niet of niet tijdig zijn of haar taak heeft kunnen doen? Genoeg dus om een dag actief met elkaar aan de slag te gaan.

Programma:

 • Tijdslijn organiseren activiteit of bijeenkomst
 • Realistische planning maken
 • Draaiboek maken
 • Tussentijds bijsturen
 • Positief aanspreken
 • Afsluiten en evalueren

Leerdoelen:

 • Kennis van een tijdslijn voor het organiseren van een activiteit of bijeenkomst
 • Weten hoe je een draaiboek moet maken
 • Bewust van jouw eigen valkuilen en valkuilen bij een ander
 • Bewust van de noodzaak van positieve feedback

Deze training wordt gegeven door Johan Slok. Johan houdt zich in zijn werk bij CNV Vakmensen o.a. bezig met de vereniging en het project Meer kader.

Vraag:

Ben jij op dit moment bezig om te starten met een activiteit voor leden of voor het organiseren van een bijeenkomst van leden? Laat het dan weten! Mail naar kaderacademie@cnvvakmensen.nl. Dan kunnen wij dit als concreet voorbeeld gebruiken tijdens de training. De deelnemers werken zo met een echte casus en voor jouw groep wordt al veel werk verricht om de activiteit of bijeenkomst te organiseren. Mooi toch?

Bij Johan wil ik meer cursussen volgen. Hij deed het heel leuk. Er was een goede interactie. Het was gewoon goed!

Deelnemer Plannen en organiseren - april 2022

Locatie en tijd

 • 29 mei 2024 - CNV gebouw Utrecht (VOL)

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Neem een collega mee

Jij mag een collega meenemen naar een training. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Rijdt de collega met jou mee naar de locatie waar de training wordt gegeven? Dan krijg je een hogere kilometer vergoeding (zie declaratie app). Reist de collega op eigen gelegenheid, dan kan deze zelf de reiskosten bij ons declareren.

Meld je aan voor de kadertraining
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Error
None
Postcode
Error
None
Error
None
Lidnummer
Error
None
Werkgever
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV (optioneel)
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden