Plannen en organiseren als kaderlid of kadergroep

Als kaderlid of kadergroep ontkom je er niet aan. Een bijeenkomst organiseren voor jouw collega’s of voor andere leden. Of een jaarplanning maken om ervoor te zorgen dat de plannen die jullie als groep maken, ook écht van de grond komen. Maar hoe doe je dat? Waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je ook tussentijds kunt bekijken of alles nog goed gaat? Dat ga je leren in deze training.

In deze training gaan we met elkaar stapje voor stapje bekijken wat er zoal bij het organiseren van een bijeenkomst en het maken van een planning komt kijken. Ook geven we je handvatten hoe je dit snel en praktisch op papier kunt zetten. Zodat iedereen van de groep steeds weet wat de stand van zaken is. En we besteden ook aandacht aan een ander belangrijk onderdeel van organiseren: hoe zorg je dat de leden uit de groep hun opgepakte taak goed kunnen uitvoeren. Wat is daarvoor nodig? En hoe spreek je elkaar op een goede en prettige wijze aan als iemand niet of niet tijdig zijn of haar taak heeft kunnen doen? Genoeg dus om een dag actief met elkaar aan de slag te gaan.

Programma:

 • Tijdslijn organiseren activiteit of bijeenkomst
 • Realistische planning maken
 • Draaiboek maken
 • Tussentijds bijsturen
 • Positief aanspreken
 • Afsluiten en evalueren

Leerdoelen:

 • Kennis van een tijdslijn voor het organiseren van een activiteit of bijeenkomst
 • Weten hoe je een draaiboek moet maken
 • Bewust van jouw eigen valkuilen en valkuilen bij een ander
 • Bewust van de noodzaak van positieve feedback

Deze training wordt gegeven door Johan Slok. Johan houdt zich in zijn werk bij CNV Vakmensen o.a. bezig met de vereniging en het project Meer kader. Voor de vereniging is hij bezig de opdracht vanuit de bondsraad “vernieuwde verenigingsdemocratie” vorm te geven.

Vraag:

Ben jij op dit moment bezig om te starten met een activiteit voor leden of voor het organiseren van een bijeenkomst van leden? Laat het dan weten! Mail naar kaderacademie@cnvvakmensen.nl. Dan kunnen wij dit als concreet voorbeeld gebruiken tijdens de training. De deelnemers werken zo met een echte casus en voor jouw groep wordt al veel werk verricht om de activiteit of bijeenkomst te organiseren. Mooi toch?

Doorgang dagtraining en coronamaatregelen

Bij CNV Vakmensen houden wij ons aan de geldende corona maatregelen. De zalen waarin de trainingen worden gegeven, zijn zo opgesteld dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Heb je klachten, dan blijf je thuis. Laat dit zo snel mogelijk weten via kaderacademie@cnvvakmensen.nl. Je krijgt dan de mogelijkheid om je met voorrang in te schrijven bij de volgende trainingen. We houden ons tijdens de training dus aan de coronamaatregelen. Voor elkaar en met elkaar. Heb jij het gevoel dat iemand te dicht bij jou komt? Laat dit direct weten. Zo kunnen we prettig met elkaar de dag doorbrengen.

Mocht de trainer klachten hebben of ziek zijn, dan wordt de training afgelast. Hetzelfde gebeurt als we door coronamaatregelen niet fysiek bij elkaar mogen komen.

Heb je hier vragen over? mail dan naar: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Locatie en tijd

 • 11 april 2022 Utrecht [VOL]
 • 30 mei 2022 [VERVALT]

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden