Cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven

De cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven geldt voor werknemers in garages en werkplaatsen. Voorheen was het een onderdeel van de cao Metaal en Techniek. Wel zijn er gelijke regelingen uit de Metaal en Techniek, zoals de pensioenregeling bij het bedrijfstakpensioenfonds PMT en de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. In de cao Motorvoertuigen 2023 staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. Komt er voor de nieuwe cao Motorvoertuigen loonsverhoging? We houden je op deze pagina ook op de hoogte van de onderhandelingen.

Meer informatie over de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf

Wat is de looptijd van de cao?

De huidige cao Motorvoertuigen 2023 loopt tot 31 oktober 2023. De looptijd van de cao wordt altijd bepaald bij de onderhandeling. Wanneer de nieuwe onderhandelingen starten vind je de informatie op de tijdlijn van deze pagina.

Voor wie geldt de cao?

De cao Motorvoertuigen 2023 geldt voor werknemers in garages en werkplaatsen. Als je twijfelt onder welke cao je valt dan kun je contact opnemen met de bestuurder van CNV Vakmensen of je vraag stellen onderaan deze pagina.

Wat is cao Bovag?

De Bovag sluit als werkgeversvereniging namens haar leden de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf af. Als CNV Vakmensen zitten we dus met de Bovag om de onderhandelingstafel. Er wordt wel gesproken van de cao Bovag, maar de cao waar het om gaat heet cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf.

Wat is het verschil met cao Tankstations en Wasbedrijven?

Bij bedrijven die vallen onder de cao Motorvoertuigen wordt vaak ook brandstof verkocht of komt autowassen als nevenactiviteit voor. Voor bedrijven die zich hier specifiek op richten is er een aparte cao: Tankstations en Wasbedrijven. Hier gaat het om verkooppunten van brandstof (tankstations) en laadpalen voor elektrische voertuigen. Of bedrijven waar vervoersmiddelen worden gereinigd zoals een wasstraat.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Nicole Engmann-van Eijbergen
Onderhandelaar

Vragen of opmerkingen over de cao

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte