Hoe maak ik collega’s actief betrokken op de werkvloer?

Denk je wel eens: “hoe serieus worden wij nou eigenlijk genomen door onze werkgever?” Je vindt dat jij er ook toe doet. Dat jullie er als werknemers ook toe doen. En die werkgever, die doet toch alleen maar wat hij zelf wil. Dat krijgt hij altijd voor elkaar. En dat vind je niet oké. Eigenlijk baal je daar gewoon van. Als we als werknemers sterker zijn, samen als collega’s ervoor gaan. Ja, dan gaat die werkgever wel serieus met ons aan tafel. Maar hoe ga ik dat voor elkaar krijgen? Daar gaat deze training over.

Samen bereik je meer. Als jij alleen iets aankaart bij je werkgever, maakt het geen indruk. Als 10 collega’s samen met jou wat op tafel legt bij hem, ja dan gaat hij wel nadenken. Want dan is het in één keer een probleem voor hem. Maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Dat betekent dat de collega’s wel met elkaar in contact moeten komen en je met elkaar moet gaan praten waar je tegenaan loopt en hoe je denkt dat het opgelost kan worden. Je moet je dus zichtbaar maken bij je collega’s en met hen in gesprek gaan. En eigenlijk moeten ze ook net zoals jij lid worden van de bond. Want dan kan de vakbondsbestuurder voor jullie naar de werkgever. En oh ja, je vindt het ook niet kunnen dat jij wel lid bent en een paar collega’s ook, maar dat de andere collega’s net zo hard mee profiteren van de loonsverhoging en alle andere zaken die de bond voor elkaar heeft gekregen. Die moeten ook gewoon lid worden. Punt. 

Je wilt wel, maar hoe pak je dit aan? Daar gaan wij je mee helpen.

Misschien denk je: ja hallo, ik heb een flexcontract. Dat is dan niet zo handig als ik mij zo ga laten zien als vakbondslid. Dat snappen we wel, maar dat is geen reden om je niet in te schrijven voor deze training. Graag zelfs, want zo kunnen we met jou en je andere flex collega’s kijken hoe het voor jullie wel kan werken.

Wat gaan we doen tijdens de training?

Succes verhalen

We hebben 2 kaderleden uitgenodigd die al aan de slag gegaan zijn. Die iets wilden bereiken. Die een doel hadden. Die ook de vraag hadden: hoe krijgen wij de collega’s actief betrokken op de werkvloer? Zij zijn aan de slag gegaan en met succes. Hun aanpak en succes verhalen willen zij met jou delen. Je kunt ze natuurlijk alles vragen wat er bij je op komt. 

Verder gaan we met elkaar in gesprek en komt er van alles aan de orde, maar zeker gaan we het hebben over:

 • jezelf zichtbaarder maken binnen je bedrijf, praten met je collega’s
 • de rol van de vakbondsbestuurder, hoe kan hij/zij jullie helpen
 • wat is je doel
 • hoe maak je collega’s lid 
 • blijf in contact als leden binnen het bedrijf onder elkaar
 • contact met collega’s die ( nog ) niet lid zijn
 • zeg wat je doet, en doe wat je zegt
 • wanneer is je doel gehaald?
 • en dan?

Als de dag is afgelopen, zeggen we niet alleen maar “tot ziens” tegen jou. We maken graag een afspraak met je om een bakje koffie bij je te komen drinken. Zodat we jou verder kunnen helpen om je doel te bereiken.

Voor wie is deze training:

 • actieve kaderleden met een vast contract
 • actieve kaderleden met een flexcontract
 • iedereen die een stapje meer wil doen als kaderlid omdat je dat zo “voelt”

Wie geeft deze training:

Deze dag wordt gegeven door Gerrit van Meerten, samen met een collega. Gerrit is vakbondsconsulent en heeft leden bijgestaan bij o.a. Nedcar en Vredestein. Daar kan Gerrit uitgebreid over vertellen. Dat zijn succes verhalen, maar dat kwam niet vanzelf. Gerrit weet altijd hoe hij bij bedrijven naar binnen kan komen om met werknemers te praten. Overigens is Gerrit ooit kaderlid geweest en heeft zich toen als lid druk gemaakt voor de bond. Nu werkt Gerrit bij CNV Vakmensen maar hij weet dus heel goed hoe het er aan toe kan gaan op de werkvloer.

Locatie en tijd

 • 16 april 2024 - CNV gebouw Utrecht

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Neem een collega mee

Jij mag een collega meenemen naar een training. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Rijdt de collega met jou mee naar de locatie waar de training wordt gegeven? Dan krijg je een hogere kilometer vergoeding (zie declaratie app). Reist de collega op eigen gelegenheid, dan kan deze zelf de reiskosten bij ons declareren.

Meld je aan voor de kadertraining
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Error
None
Postcode
Error
None
Error
None
Lidnummer
Error
None
Werkgever
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV (optioneel)
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden