OR Netwerkcafé: basis WOR en in gesprek gaan

Jij zit namens CNV Vakmensen in de OR. Of je wilt jezelf binnenkort verkiesbaar stellen voor de OR. Dat doe je samen met andere collega’s. Sommigen collega’s zitten op persoonlijke titel in de OR, anderen namens een andere vakbond zoals de Unie of het FNV. Wellicht ben jij het enige OR-lid dat namens CNV Vakmensen in de OR zit, of misschien met nog een collega. Voor jou organiseert CNV Vakmensen dit netwerkcafé.

Doel OR Netwerkcafé

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je andere leden die namens CNV Vakmensen in de OR zitten. Of leden die zich net als jij binnenkort verkiesbaar willen stellen. We gaan ervaringen met elkaar uitwisselen en kennis opdoen. Het doel van deze bijeenkomst is dat jij met relevante kennis voor jouw (toekomstige) OR-werk de deur uit gaat. En dat je bouwt aan je CNV OR-netwerk. Jij weet hierna wat CNV Vakmensen voor jou kan betekenen bij dit werk.

Inhoud OR Netwerkcafé

In de ochtend:

  • Visie van het CNV op medezeggenschap
  • De WOR in het kort
  • De rol van de OR en de rol van de vakbond
  • Krachtenveld in de OR; hoe ga ik om met collega’s die lid zijn van andere vakbonden
  • Hoe maak ik mij zichtbaar als CNV OR lid binnen de OR en binnen mijn bedrijf
  • Welke tools en faciliteiten kan ik krijgen van mijn CNV bestuurder of werkorganisatie CNV Vakmensen
  • Welke ondersteuning kan ik krijgen bij opleidingen voor de OR of bijvoorbeeld adviestrajecten

Na de lunch:

  • In gesprek: tegen welke “problemen” loop jij aan als OR lid? Hoe gaan andere CNV leden hiermee om?
  • Gesprekstechnieken: je hoort hoe je kunt omgaan met en inspelen op strategie en tactiek van andere vakbonden of van de werkgever. Wat zijn de trucjes die de werkgever kan gebruiken? Hoe kan jij hierop reageren en ontwikkel je een eigen strategie en tactiek.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de kaderacademie van CNV Vakmensen.

Trainers

De trainers van deze dag zijn Jacqueline Kraan en Ellen Jonker. Beide zijn vakbondsbestuurder en cao-onderhandelaar bij CNV Vakmensen.

Locatie en tijd

  • 22 november 2022 - Van der Valk Drachten (VOL)

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

De training OR Netwerkcafé: basis WOR en in gesprek gaan zit vol. Bekijk de andere kadertrainingen waarvoor je je kan aanmelden.

Neem een collega mee

Voor de trainingen in het najaar van 2022 kan jij een collega meenemen naar een kadertraining. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Als je een collega meeneemt is het opgeven van de naam, e-adres en werkgever verplicht.

Rijdt de collega met jou mee naar de locatie waar de training wordt gegeven? Dan krijg je een hogere kilometer vergoeding (zie declaratie app). Reist de collega op eigen gelegenheid, dan kan deze zelf de reiskosten bij ons declareren.

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV Vakmensen
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden