Tijdspaarfonds

Het Tijdspaarfonds is een fonds waarin een werkgever elke maand (of elke vier weken) geld stort van het Individueel budget. En eventueel van het spaarurenmodel. Bouwplaatswerknemers nemen verplicht deel aan het Tijdspaarfonds. UTA-werknemers kunnen vrijwillig deelnemen. Kortom: jouw werkgever stort elke 4 weken (of elke maand) geld in jouw “potje”. Het gaat o.a. om de vakantietoeslag (8%), betalingen voor het individueel budget en de waarde in geld van je vakantiedagen, overwerk, reisuren en opleidingen. Ingewikkeld dat Tijdspaarfonds? Je mag altijd contact opnemen met de vakbondsconsulent in jouw regio.

Nog geen lid van CNV?

Categorieën Tijdspaarfonds Bouw en Infra

Het tijdspaarfonds kent nu de volgende categorieën:

 1. Vakantiegeld
  Dit is het vakantiegeld. Je ontvangt 8% over het vast overeengekomen jaarloon (bouwplaatswerknemers) of jaarsalaris (UTA-werknemers).
 2. Saldo Dagen (voorheen Saldo Vakantiedagen)
  De geldswaarde van: 10 roostervrije dagen (bij UTA is dit 5 dagen), 5 bovenwettelijke vakantiedagen, 3 kortverzuimdagen.
 3. Saldo Duurzame Inzetbaarheid
  Bij Duurzame Inzetbaarheid gaat het erom dat je gezond kunt blijven werken. Met Duurzame inzetbaarheid kun je extra verlofdagen kopen. Of een extra aan opleidingen naar keuze volgen.
 4. Saldo Spaaruren (voorheen Saldo Discontinuïteit en Overwerk)
  Als je werkgever gebruik maakt van deze spaarurenregeling uit de cao Bouw en Infra, stort hij de geldswaarde van overwerkuren en eventuele reisuren in het Tijdspaarfonds.
 5. Individueel Budget
  Het individueel budget bestaat uit duurzame inzetbaarheid, dagen en vakantietoeslag. Je werkgever stort dit geld in het Tijdspaarfonds.

Uitbetaling Tijdspaarfonds

Een keer per jaar in mei wordt de vakantietoeslag betaald vanuit het Tijdspaarfonds. Neem je deel aan de spaarurenregeling, dan wordt het saldo spaaruren ieder jaar rond 1 april uitbetaald.

Wil je geen automatische betaling ontvangen in mei, dan kun je de uitbetaling van het saldo vakantietoeslag blokkeren. Heb je vragen over het Tijdspaarfonds, neem dan contact op met je vakbondsconsulent via telefoonnummer 030-7511047.

Tussentijds geld opnemen uit het Tijdspaarfonds

Geld uit het Tijdspaarfonds laten uitbetalen? Regel het hier online.

Je kunt elke werkdag geld opnemen uit het Tijdspaarfonds Bouw, mits er voldoende saldo is. Neem hieronder geld op uit het Tijdspaarfonds. Een deel van je saldo of alles in één keer. Natuurlijk alleen als jouw saldo voldoende is. Dit controleer je in Mijn Tijdsparen.

Opname uit tijdspaarfonds aanvragen
Error
None

Geboortedatum

Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Heb jij een vraag over het Tijdspaarfonds? Stel 'm hier!

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error