Maak jezelf zichtbaar

Tijdens de trainingen van de kaderacademie horen wij vaak:

“FNV is veel groter dan wij zijn. Zij hebben altijd zo’n grote mond. Zij zijn met veel meer en dan vind ik het lastig om mijn verhaal te vertellen. Ik voel me dan soms overschreeuwt door de FNV leden”

Ook horen wij dan direct daar achteraan dat het verhaal van CNV meer inhoud heeft. Dat steeds meer collega’s op de werkvloer geïnteresseerd zijn in het inhoudelijke verhaal van CNV. Maar ja, het is lastig om je zichtbaar te maken op de werkvloer. Hoe doe je dat, jezelf zichtbaar maken? Wat is daar vanuit jouwzelf voor nodig?

Deze training wordt gegeven door een externe trainer die wordt ingehuurd door CNV Vakmensen. De trainer is coach en ervaren trainer in persoonlijke ontwikkeling. De training is onderdeel van het Mastertraject en dien je te volgen om het certificaat Masterkaderlid te halen.

Omschrijving training

Vraag jij je wel eens af hoe anderen dat doen? Schijnbaar moeiteloos laten ze zichzelf zien en brengen hun ideeën en wensen met veel verve naar voren. En ze krijgen daardoor een hoop voor elkaar. Wat een zelfvertrouwen zullen zij wel niet hebben, vraag je je af.

In deze training ontdek je hoe ook jij meer invloed kunt gaan uitoefenen. En hoe je meer gezien en gehoord wordt, zonder te gaan schreeuwen en op een manier die bij jou past. Want op die manier kan je meer bereiken.

Ga staan voor jouw waarde en draag meer bij aan jouw resultaat

In de training krijg je verschillende methodes aangereikt om jezelf krachtiger te voelen. Je leert hoe je om kunt gaan met negatieve gedachtes, gaat bewijzen verzamelen voor jouw waarde, bekijkt welke situaties onzekerheid triggeren, hoe je schroom kunt overwinnen en je onderzoekt de kracht van jouw taalgebruik. Ook delen we succeservaringen en leren we van elkaar.

Je gaat leren om voluit te staan voor jouw waarde. Je ontwikkelt de mindset die nodig is om de ruimte te pakken die er is. Én die je verdient. Je gaat minder twijfelen aan je eigen ingevingen en durft meer te vertrouwen op jouw kwaliteiten. Zo leer je om een grotere bijdrage te hebben aan jouw vakbondswerk en aan jouw prestaties.

Wat gaan we deze dag doen:

 • We beginnen met het bepalen van je doel. Wat zou je bereiken als je meer zichtbaar durfde te zijn en je plek met meer overtuiging in zou nemen.
 • We kijken welke succeservaringen je hebt gehad. Wat was de context en welk gedrag zag je toen van jezelf?
 • We onderzoeken wat voor jou lastige situaties zijn. Wat denk je, wat voel je en wat doe je dan?
 • Je leert verschillende technieken om letterlijk meer ruimte in te nemen en krijgt concrete tips om nog krachtiger over te komen.
 • We kijken welke invloed jouw gedachten hebben op jouw gedrag en hoe je om kunt gaan met twijfels en innerlijke kritiek.
 • Je maakt concreet hoe je de opgedane kennis en ervaring wilt gaan toepassen in je vakbondswerk. Je bepaalt welke kleine stappen jij kunt zetten om jezelf meer te laten zien zonder jezelf daarbij te verliezen.

Resultaten van de training

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.

 • Je begrijpt beter wat jou tegenhoudt om meer zichtbaar te zijn.
 • Je weet met welk doel je meer gezien en gehoord zou willen worden.
 • Je kent verschillende strategieën om je zichtbaarheid te vergroten.
 • Je hebt ervaren welke strategieën bij jou passen en concrete acties bepaald om jouw zichtbaarheid en invloed de komende tijd stap voor stap te vergroten.
 • Je hebt geoefend met nieuw, effectief gedrag.
 • Je geniet in de toekomst van meer impact, invloed en zichtbaarheid en vergroot zo je prestaties en plezier.

Locatie en tijd

 • 15 april 2024 - CNV gebouw Utrecht
 • 5 juni 2024 - CNV gebouw Utrecht (VOL)

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Neem een collega mee

Jij mag een collega meenemen naar een training. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Rijdt de collega met jou mee naar de locatie waar de training wordt gegeven? Dan krijg je een hogere kilometer vergoeding (zie declaratie app). Reist de collega op eigen gelegenheid, dan kan deze zelf de reiskosten bij ons declareren.

Meld je aan voor de kadertraining
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Error
None
Postcode
Error
None
Error
None
Lidnummer
Error
None
Werkgever
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV (optioneel)
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden