Ultimatum verlopen: geen nieuw bod van Talens, acties volgen

Vandaag is het ultimatum verlopen en ligt er geen nieuw bod van werkgevers. Met het laatste loonbod wordt jouw verlies aan koopkracht bij lange na niet gecompenseerd. Daarnaast wil de werkgever niet meebewegen op punten die voor jou belangrijk zijn zoals Pensioen, RVU (zwaar werkregeling) en de vakbondscontributie uit de WKR betalen. Wat jullie van de werkgever vragen is redelijk en niet overdreven. We hebben geprobeerd om eruit te komen met Talens, maar zij waren hier helaas niet toe bereid. Alleen door actie te voeren, kunnen jij en je collega’s nu druk uitoefenen op Talens.

Talens goochelt met cijfers

Volgens Talens zou met het laatste voorstel iemand in schaal 3 er 12,4% op vooruitgaan. Wat Talens niet vertelt is dat dit voor een cao is met een looptijd van 15 maanden. Omgerekend per maand is dit voorstel slechter dan het voorstel van 19 januari. Daarnaast rekenen ze de eenmalige uitkering mee die ze begin december hebben uitbetaald. Daardoor was er geen ruimte meer om  de vakbondscontributie fiscaal te verrekenen. Echter deze eenmalige uitkering is geen onderdeel van het integrale bod dat Talens heeft gedaan en telt voor de vakbonden ook nooit mee. De loonontwikkeling bij Talens over de periode 2021 - 2023 heeft de inflatie niet bijgehouden , dus heb jij financieel ingeleverd.

Maandag 11 maart een verlengde lunchpauze aan de Sophialaan!

Talens heeft niet gereageerd op ons ultimatum, dat betekent dat we gaan starten met acties en stakingen. Wij geloven dat een hoger loonbod erin zit en dat Talens ook op de andere punten kan ingaan.  Maandag 11 maart is onze eerste actie: met een verlengde lunch aan de Sophialaan. Let op deze actie doe je in je eigen tijd! We roepen jou en de andere leden op om daar vanaf 11.45 uur aanwezig te zijn, ook de collega’s van het DC vragen we om naar de Sophialaan te komen. Nu we zijn uit onderhandeld, zijn acties en stakingen de enige optie om een cao af te dwingen. Reageert Talens na maandag niet dan zal snel na maandag zal onze eerste echte stakingsdag zijn, jij krijgt dan via e-mail de stakingsoproep. Als je lid bent heb je tijdens een stakingsdag recht op een stakingsuitkering.

Samen sterk(er) voor jouw betere cao!

Het is tijd om op te staan voor een betere cao Talens! De vakbonden hebben de laatste tijd een ongekende ledengroei doorgemaakt, een duidelijk signaal dat jullie niet langer bereid zijn om te buigen voor de grillen van werkgevers. We roepen je daarom op mee te doen als we gaan staken. Want een staking is pas écht een succes als we met zoveel mogelijk mensen meedoen. Laten we onze krachten bundelen en een krachtige vuist maken richting werkgevers! Samen staan we sterk! Als jij nu jouw collega lid maakt ontvang jij een cadeaubon van €20 en jouw collega betaalt als nieuw lid de eerste 6 maanden maar €24. Dat is €4 per maand. klik hier om jouw collega lid te maken

Hou je mailbox in de gaten voor de stakingsoproep!

Bij bedrijven waar wij gaan staken, ontvang je als lid een stakingsoproep met instructies. Houd je mailbox goed in de gaten voor de stakingsoproep met daarin de informatie en instructies. Klik hier  voor informatie over staken.

De cao online

Het cao-traject kan je ook online volgen. Reageer en stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Mede namens het actiecomité en kaderleden Talens

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV Vakmensen
M: + 31 6 81919717
k.grundemann@cnvvakmensen.nl