Na drie stakingsdagen is er een onderhandelingsresultaat bereikt met Koninklijke Talens

Na een moeizaam en langdurig onderhandelingsproces en drie stakingen hebben we op 22 maart met Koninklijke Talens een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao. De kaderleden en het actiecomité zijn positief over het resultaat. Jij kunt op donderdag 28 maart stemmen over het resultaat. Als de meerderheid van onze leden ermee instemt, is de nieuwe cao Talens definitief.

Wat zijn de belangrijkste afspraken?

  • Looptijd van 15 maanden.
  • Per 1-12-2023 een loonsverhoging van € 275.
  • Per 1-10-2024 een loonsverhoging van 3%.
  • Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor werknemers in de productie die minimaal 10 jaar in dienst zijn bij Talens, maximaal 5 personen per jaar.
  • Helaas hebben we niet kunnen afspreken dat pensioen op de cao-tafel ligt. Wel zitten we als vakbonden in de adviescommissie en krijgen we tekst en uitleg over de pensioenregeling bij Talens, plus dat zij onze pensioendeskundige willen betalen.

Wat betekent deze loonafspraak in de praktijk

Als je in het maximum van loonschaal 3 zit, krijg je er 13,1% bij in 15 maanden tijd en in het maximum van loonschaal 4 krijg je er 12,6% bij. Voor het maximum van loonschaal 8 betekent dit resultaat dat je er 9,8% bij krijgt. Dit resultaat is een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige loonbod. Lees in de bijlage het volledige onderhandelingsresultaat

Ledenbijeenkomst

Donderdag 28 maart houden wij een ledenbijeenkomst. Kom allemaal hier naar toe. Je kunt dan stemmen over het resultaat. Donderdag 28 maart ben je vanaf 16.30 uur van harte welkom bij Urban Apeldoorn, Laan van Westenenk 4, 7336 AZ, Apeldoorn. Ter plekke wordt er gestemd over het resultaat. Als je vóór stemt en de meerderheid doet dat ook, dan hebben we een nieuwe cao. Stemt de meerderheid tegen, realiseer je dan dat je ook bereid moet zijn om weer in actie te komen.

Cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Mede namens de kaderleden CNV & FNV

Kaj Gründemann
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 8191 9717
E: k.grundemann@cnvvakmensen.nl                              

 

Downloads