Update na onze eerste stakingsdag cao Talens.

Gisteren was onze eerste stakingsdag en jullie vastberadenheid was indrukwekkend. Tot nu toe hebben we nog niets gehoord van de directie, maar jullie hebben laten weten dat jullie door willen gaan met actievoeren. Geweldig! Voor volgende week hebben wij twee stakingsdagen gepland.

Onderkruipers en extra inhuur uitzendkrachten

We hebben vernomen dat Talens momenteel druk bezig is met het inhuren van meer uitzendkrachten, wat absoluut niet acceptabel is. Wanneer een ultimatum verstrijkt, is het voor Talens niet toegestaan om nieuwe uitzendkrachten in te zetten. Onthoud dat het ons recht is om op elk moment te staken. Het is dan ook van groot belang dat we hierop blijven letten en ons recht handhaven. We vragen Talens om de nodige respect te tonen en geen acties te ondernemen die onze staking ondermijnen.

Werkwilligen en besmet werk

Daarnaast willen we het hebben over "besmet werk", wat verwijst naar werkzaamheden die normaal door stakers worden uitgevoerd. We zien vaak dat werknemers die wel willen werken, worden gevraagd om deze taken over te nemen. Het is van cruciaal belang dat we hier tegen optreden en besmet werk weigeren uit te voeren. Dit is geen werkweigering en mag geen negatieve consequenties hebben voor onze positie binnen het bedrijf. We vragen al onze collega's die wel aan het werk zijn om dit principe te respecteren en het werk van stakers onaangeroerd te laten.

Stakingsoproep

Volgende week gaan wij weer staken. Hoe wat en wanneer hoor je nog van ons. Houd je mailbox goed in de gaten. 

De cao online

Het cao-traject kan je ook online volgen. Reageer en stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina. 

Voor nu wensen wij iedereen een heel goed weekend. Heb je vragen, stuur een whatsappje of mail even! Strijdbare groet namens actiecomité CNV en FNV kaderleden

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-81919717
k.grundemann@cnvvakmensen.nl