CNV stelt ultimatum aan Koninklijke Talens

CNV leden bij KoninklijkeTalens willen een cao met daarin een goede loonafspraak en dat er primaat om te onderhandelen over pensioen bij sociale partners ligt (vakbonden en werkgever). Tijdens de ledenvergadering (¾-vergadering) waren alle leden duidelijk. Jullie kozen unaniem voor acties en wezen beide voorstellen van de werkgever af.

Hoe nu verder?

De actiebereidheid onder werknemers is zeer groot en daarom hebben wij Talens dinsdag een ultimatum gestuurd, die kun je in de bijlage vinden van deze nieuwsbrief.

Eisen vakbonden

CNV eist naast een loonsverhoging van €416,42 het volgende:

  • Een Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) in de cao. Hierdoor hebben werknemers met zwaar werk, die maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd zitten, de mogelijkheid eerder te stoppen met werken zonder inkomensverlies.
  • Het opnemen van een pensioenregeling in de cao, zodat werknemers een goed pensioen opbouwen.
  • De vakbondscontributie wordt met voorrang betaald uit de WKR.
  • Het opnemen van een pensioenregeling in de cao, zodat werknemers een goed pensioen opbouwen. Het initiatief om te onderhandelen over pensioen ligt bij vakbonden en werkgever.

In de voorstellenbrief vind je al onze eisen terug (zie bijlage)

Na 8 maart misschien acties

Als Royal Talens voor vrijdag 8 maart 12.00 uur niet ingaat op onze eisen, dan zullen wij jou en de andere leden oproepen om actie te gaan voeren.

Uitzendbureaus

Ook uitzendbureaus worden over deze actie geïnformeerd en uitzendkrachten mogen ook gewoon actievoeren. Als je uitzendbureau daar moeilijk over doet, meld je dan bij ons.

Wat doe jij vanaf vrijdag:

1. Je CNV registratie op orde brengen

Omdat de registratie bij acties tegenwoordig digitaal verloopt, is het belangrijk dat je lidmaatschapsgegevens helemaal kloppen. Anders wordt bijvoorbeeld een stakingsuitkering niet, of niet op tijd betaald. Kijk daarom in mijn CNV en controleer daar je gegevens. Ook je e-mailadres en telefoonnummer moeten correct geregistreerd zijn!

2. Je mail en mobiel in de gaten houden

Een oproep voor een actie ontvang je altijd heel kort van tevoren. We sturen je die per mail. Onvoorspelbaarheid is belangrijk bij acties, dus hop, uit de veren en registreren aan de poort.

3. Praten met niet-leden

Want ook zij mogen staken. Wanneer ze besluiten om voor of tijdens de eerste stakingsdag vakbondslid te worden, ontvangen ze ook nog de stakingsuitkering. Maar staken mag sowieso.

4. Meld druk of intimidatie

We verwachten het niet, maar in actietijd kan een werkgever druk uitoefenen op werknemers om toch aan het werk te gaan. Soms collectief, soms op de persoon. Als dat gebeurt meld je dat altijd aan het actiecomité! Ook dan geldt dat CNV gepast zal optreden.

5. Stel altijd je vragen, ze zijn nooit dom!

Via de onderstaande link vind je informatie over rechten en plichten tijdens het actieproces

Klik hier voor meer informatie over staken

Samen staan we sterker voor een goede cao

Krijgen we voor vrijdag 8 maart 12:00 uur geen reactie van de werkgever dan zullen we de leden oproepen om in actie te komen. Je ontvangt dan van ons via de e-mail een oproep. Hoe en wat voor acties we gaan voeren hoor je zo snel mogelijk. Je krijgt dan van ons een QR-code en deze heb je nodig om je te registreren voor de staking. Is je collega geen lid maar wil hij of zij wel meedoen met actievoeren, maak hem of haar dan lid! Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! Klik hier om iemand lid te maken

STA STERK, VOER ACTIE VOOR EEN BETER LOON NU EN EEN GOED PENSIOEN STRAKS!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik hier om naar de cao pagina te gaan.

Heb je nog vragen dan hoor ik het graag.


Mede namens het actiecomité en Vincent Danckaarts,

Kaj Gründemann (bestuurder CNV Vakmensen)

 

 

 

Downloads