Koninklijke Talens onderzoekt of er meer ruimte is om te komen tot een cao

In de vorige nieuwsbrief hebben wij aangegeven dat de vakbonden en Koninklijke Talens ver uit elkaar liggen om te komen tot een nieuwe cao. Wij hebben richting jullie werkgever aangegeven dat wij het alleen zinvol vinden om opnieuw met elkaar aan tafel te gaan wanneer de werkgever bereid is een flinke stap in onze richting te doen. Jullie werkgever onderzoekt of er op dit moment meer ruimte is om te komen tot een cao. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Talens heeft ons op 19 januari een verbeterd loonbod gedaan. Dit was echter alleen een loonbod en er is niet verder ingegaan op onze andere punten. Met de kaderleden hebben we het loonbod besproken. De kaderleden geven aan dat het verbeterde loonbod een stap in de goede richting is, maar het is nog niet voldoende. Wij hebben Talens gevraagd om nogmaals te kijken of er nog meer ruimte is. Jullie werkgever heeft aangegeven dat hij bereid is om te onderzoeken of er meer ruimte is voor een loonsverhoging. In de week van 5 februari verwachten wij een inhoudelijke reactie. In het geval dat er meer ruimte beschikbaar is, hervatten partijen op 9 februari het overleg. 

Twee belangrijke voorwaarden

Voor de vakbonden zijn een goede structurele loonsverhoging en het pensioen belangrijke punten. Dat hebben wij ook aan jullie werkgever kenbaar gemaakt. Op dit moment houden wij vast aan een loonsverhoging van 10,5% per 1 december 2023 voor een cao met de looptijd van één jaar. Daarbij hebben wij aan jullie werkgever laten weten dat we voorstander zijn van centen in plaats van procenten, zodat de lagere inkomens naar verhouding meer stijgen dan de hogere inkomens. Ook pensioen is een belangrijke primaire arbeidsvoorwaarde. Als vakbonden vinden wij het van zeer groot belang dat de afspraken over het pensioen gemaakt worden aan de onderhandelingstafel.

Voor nu wachten wij het bericht van jullie werkgever af en hopen de vakbonden dat ze het gesprek op 9 februari kunnen hervatten. Wij komen na 9 februari bij jullie terug met een update.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Mocht je vragen hebben, dan horen wij dat graag. 

Sharon van Boxmeer 
M: 06 28 86 65 12
s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 

Kaj Gründemann
M: 06 81 91 97 17 
k.grundemann@cnvvakmensen.nl 

Mede namens Margreet Pasman (bestuurder FNV) Herman Elberse (FNV Kaderlid), Henry Weijenberg (FNV Kaderlid) en Vincent Danckaarts (CNV Vakmensen kaderlid). 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error