Voorbereiding op de onderhandelingen 2023 Royal Talens

Eind november 2023 loopt de huidige cao bij Royal Talens af. De vakbonden hebben nog geen data voor de onderhandelingen, maar ik verwacht dat er op korte termijn data gepland gaan worden. Wij hebben jullie input nodig voor de voorstellenbrief. Vul jij de enquête in? Zo kunnen we jou mening en wensen meenemen naar de onderhandelingstafel.

Wij willen jullie vragen om de enquête in te vullen

Jullie input is belangrijk! Op basis van jullie input komen wij tot een passende voorstellenbrief voor Royal Talens. Door deel te nemen aan de enquête kun jij jouw stem laten horen. Klik hier om naar de digitale enquete te gaan. Wij ontvangen graag jouw input uiterlijk 31 juli 2023. Wij vragen jou om de enquête ook te delen onder de medewerkers die geen lid zijn van de vakbond. Op deze manier krijgen wij een breder beeld van de wensen voor de cao van Royal Talens. 

De inflatie is hoog en de consumentenprijzen zijn enorm gestegen

Sinds 2022 is de infaltie torenhoog en zijn de consumentenprijzen enorm gestegen. De lonen moeten hier voldoende in mee bewegen, anders komen veel werknemers in de problemen. Ook tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao van Royal Talens zullen wij ons met name richten op het loon. De meeste vragen in de enquête zullen dan ook zien op de loonvraag.

Veel trajecten bij andere bedrijven worden succesvol afgerond: de leden krijgen er dankzij hun vasthoudendheid regelmatig tussen de 7% en 10% bij. Deze inzet hopen wij ook te zien bij Royal Talens. 

Nieuwe CNV Vakmensen leden 

Het is belangrijk dat zich binnen Royal Talens nieuwe leden aanmelden. Via deze weg willen wij jullie oproepen om jullie collega’s enthousiast te maken voor de vakbond. Hoe meer leden, hoe groter de inspraak bij de cao-onderhandelingen. Jouw werkgever legt meer gewicht in de schaal dan jij alleen. Als groep kun je het evenwicht herstellen.

Wij willen jullie vragen om hierover het gesprek met jou collega’s aan te gaan. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn. Een makkelijke opening kan zijn door aan jouw collega de vraag te stellen of hij of zij al lid is van een vakbond. Het gesprek zal dan vanzelf op gang komen en jij kunt het belang en de voordelen van een lidmaatschap op een laagdrempelige manier uitleggen.

De voordelen van het lidmaatschap en de aanmeldlink vind je hier: www.cnvvakmensen.nl/werven en Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen. Tijdelijk het eerste half jaar voor € 20,23.

Vragen of opmerkingen? 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je Vincent Danckaarts benaderen op de werkvloer of telefonisch contact opnemen met mij.

Mede namens Vincent Danckaarts,

Sharon  van Boxmeer
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 28 86 65 12
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.n

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error