Ledenvergadering Royal Talens

Eind november 2023 loopt de huidige cao bij Royal Talens af. Op 9 november starten we met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Kom jij naar de ledenvergaderingen? Tijdens de ledenvergaderingen gaan we de uitkomsten van de enquête bespreken en kun jij jouw input geven. De input van de leden nemen we mee naar de onderhandelingstafel.

Periodiek overleg

Op 3 oktober hebben de vakbonden een periodiek overleg gehad met jullie werkgever. Wij hebben gesproken over de financiële situatie van Royal Talens en het personeelsbeleid. Daarnaast zijn er datums geprikt voor de onderhandelingen over een nieuwe cao. Op 9 november, 29 november en 11 december onderhandelen we over jullie cao.

Jullie werkgever geeft aan dat de omzet op dit moment tegenvalt. 2023 is geen goed jaar volgens jullie werkgever. De vakbonden vinden dat dit niet mag leiden tot een slechtere loonsverhoging. Tijdens de coronaperiode heeft Royal Talens een enorme piek gehad en is de omzet enorm gestegen. In de vorige cao hebben jullie daar nog niks van teruggezien, terwijl de prijzen in de winkels enorm zijn gestegen. Boodschappen zijn voor iedereen duurder geworden. Daarbij heeft Royal Talens geen gehoor gegeven aan onze oproep in december 2022 om de medewerkers tegemoet te komen in de hoge inflatie door een eenmalige uitkering te vertrekken. 

Wij vermoeden da het geen gemakkelijk cao-traject zal worden. Het is daarom belangrijk dat alle leden vroegtijdig betrokken worden in het proces.

Ledenvergaderingen

Op 24 oktober 2023 houden CNV Vakmensen en FNV gezamenlijke ledenvergaderingen om de in zet voor de nieuwe cao te bepalen. De locatie van de vergaderingen volgt later. Je ontvang hier nog een bericht over. Je kunt kiezen uit twee tijdstippen:

 

  • Vergadering 1: 16:30 uur tot 17:30 uur
  • Vergadering 2: 17:30 uur tot 18:30 uur

 

Tijdens de vergadering bespreken we gezamenlijk wat jullie graag willen terugzien in de nieuwe cao. De input van de enquête en de ledenvergaderingen wordt verzameld en zal uiteindelijk bijdragen aan de voorstellenbrief voor 2023.

Ga met collega's in gesprek over een CNV Lidmaatschap

Door jouw betrokkenheid onderhandelt CNV Vakmensen straks  over jouw arbeidsvoorwaarden bij Royal Talens en kun je direct invloed uitoefenen op jouw arbeidsvoorwaarden. Hoe meer leden, hoe meer vakbondsmacht en hoe beter de afspraken in jouw cao. Maak je collega’s enthousiast voor een lidmaatschap. Het nieuwe lid betaalt € 20,23 voor de eerste 6 maanden. Breng jij een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon ter waarde van € 20,-. Dit kan via www.cnvledenwerven.nl.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen over deze nieuwsbrief, de komende onderhandelingen of jouw werk? Hou de cao-pagina in de gaten. Daar kun je vragen stellen en het cao-traject volgen. Deel jouw ideeën  voor de nieuwe cao ook in deze fase. Ga direct naar de cao-pagina.

Wij hopen op jullie komst.

Mede namens het kader van CNV Vakmensen en FNV,

Sharon van Boxmeer 

Bestuurder CNV Vakmensen 

M. 06 28 86 65 12

E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error