Stemming cao-onderhandelingsresultaat Huntsman

Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief, ontvangen jullie hierbij de mogelijkheid om online je stem uit te brengen. Je kunt je stem aan het eind van deze nieuwsbrief uitbrengen over zowel het onderhandelingsresultaat als over aansluiting bij de PAWW.

Onderhandelingsresultaat cao

Voor alle zekerheid heb ik het onderhandelingsresultaat nogmaals bijgevoegd. Wij adviseren jullie in te stemmen met het resultaat, ook al zijn een aantal punten niet gerealiseerd. De loonontwikkeling is boven het landelijk gemiddelde met 2x 2,75%. Dat is zeker marktconform. We hebben ook een aantal verslechteringen kunnen voorkomen zoals het afschaffen van de ouderenregeling bij overwerk en consignatie. Ook het voorstel voor aanpassing van de feestdagentoeslag, die wij zien als een verslechtering, is van tafel. Daarom zijn wij gematigd tevreden en adviseren wij jullie om in te stemmen. Een uitgebreidere toelichting volgt op de ledenbijeenkomst van 28 september.

Uitslag stemming

Als de meerderheid instemt, dan wordt het onderhandelingsresultaat omgezet in een definitief akkoord. Mocht het resultaat in meerderheid afgewezen worden, dan zullen we dat berichten aan Huntsman. Wat de vervolgstap zal zijn is in eerste instantie aan Huntsman. Afwijzen kan altijd, maar dan moet je ook de bereidheid hebben om zo nodig actie te voeren.

PAWW

Aansluiting bij de PAWW is alleen voor cao medewerkers, daarom moet je ook aangeven of je onder de cao valt. In de vorige nieuwsbrief die ik heb verstuurd vind je wat links om wat meer informatie hierover in te zien. Daarnaast zal ik daar ook volgende week een toelichting op geven. Heel in het kort betekent het dat je met de PAWW de opbouw en de duur van de WW herstelt tot maximaal 3 jaar. De premie die je daarvoor betaalt is ongeveer 0,4%. Als een meerderheid instemt gaat iedereen die onder de cao valt, aan deze regeling deelnemen. Het is geen keuzemogelijkheid.

Hoe verhouden beiden zich tot elkaar?

De beide onderwerpen staan los van elkaar. Je kunt dus voor het onderhandelingsresultaat stemmen en tegen de PAWW. Andersom kan ook. Theoretisch zou het kunnen zijn dat bij afwijzing van het onderhandelingsresultaat en een mogelijk vervolg daarop, dat de PAWW uit het onderhandelingsresultaat valt. Ik denk echter dat dat een theoretische mogelijkheid is. Met de PAWW is immers geen loonruimte gemoeid, hooguit een administratieve inspanning voor Huntsman.

Stem hier

Klik hier om je stem uit brengen. Stemmen kan uiterlijk 3 oktober 2021.

Evert Jan van de Mheen, vakgroepbestuurder

M 06 5373 6490 / ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl