Leden stemmen in met hernieuwd onderhandelingsresultaat

De leden van FNV en CNV hebben in meerderheid ingestemd met het principeakkoord dat op 14 februari jl. voorgelegd is. Daarmee komt de cao Huntsman 2021-2023 definitief tot stand.

Uitslag ledenraadpleging


Onze leden hebben unaniem ingestemd met het principe akkoord en bij het FNV heeft driekwart ingestemd met de cao, daarmee is de nieuwe cao een feit.

Beloningssystematiek


De instemming wil niet zeggen dat er nu onverdeeld enthousiasme is. Leden blijven het jammer vinden dat de koppeling cao en niet-cao, ondanks dat deze formeel (bij cao) niet bestond, is losgelaten. Wel hebbben we voor Hay 12 en 11 een afspraak kunnen maken dat die, wat betreft de beloning, de cao grotendeels volgt, maar dat neemt de onzekerheid niet helemaal weg. Ook is het goed om te melden dat de beloningssystematiek niet-cao geen afspraak is tussen Huntsman en vakbonden, maar tussen Huntsman en OR.

Tripartite overleg overige arbeidsvoorwaarden


Daarnaast zijn vakbonden overeengekomen dat er een tripartiet overleg georganiseerd wordt tussen OR, vakbonden en Huntsman om kaders af te spreken hoe omgegaan wordt met wijzigingen in de toekomst van arbeidsvoorwaarden voor stafmedewerkers. Daarmee hebben vakbonden in ieder geval een voet tussen de deur gekregen om de belangen van niet-cao’ers te behartigen. 

Inmiddels hebben wij Huntsman op de hoogte gebracht van de uitkomst van de stemming. Daarmee is deze cao een feit. Ik wil ook gelijk jullie bedanken voor jullie inbreng. Het heeft geleid tot een goed debat en tot een beter resultaat.

Met vriendelijke groet mede namens Johan Hovenga, kaderlid CNV Vakmensen

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder CNV Vakmensen

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error