Onderhandelingsresultaat cao Huntsman afgewezen

Het onderhandelingsresultaat dat wij zijn overeengekomen met Huntsman op 4 juli is helaas door de leden in meerderheid afgewezen. Dat betekent in ieder geval dat we geen cao hebben voor afloop van deze cao.

Stemming 
Tijdens de ledenbijeenkomst op 13 juli tekende zich al enigszins af dat het resultaat best wel eens afgewezen zou kunnen worden. De stemming heeft uitgewezen dat dat inderdaad klopt. De helft van de stemgerechtigden heeft een stem uitgebracht. Driekwart van hen heeft het resultaat afgewezen. Dat is in ieder geval een ruime meerderheid. 

Consignatie
Het tekende zich al af dat het onderwerp consignatie de bottleneck zou zijn. Met name dat je vanaf 10 jaar voor AOW tot 5 jaar voor AOW toch nog consignatie moet lopen wordt niet geaccepteerd. Consignatie is en blijft een zware belasting.
Wij hebben dit Huntsman inmiddels ook laten weten. Dat zij teleurgesteld zijn is duidelijk.

Gevolg
Het betekent in ieder geval dat we niet voor afloop van deze cao een nieuwe cao hebben. Daar zijn we dan toch helaas niet ingeslaagd. We hadden op 31 augustus al een reserveafspraak gemaakt en dan gaan we dus de ontstane situatie bespreken.

Voor nu rest mij jullie allemaal een goede vakantie toe te wensen en na 31 augustus horen jullie weer van ons.

Johan Hovenga, kaderlid
Evert Jan van de Mheen, vakgroepbestuurder

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error