Onderhandelingsresultaat Cao Huntsman

Op 4 juli zijn wij met Huntsman een onderhandelingsresultaat overeengekomen voor een nieuwe cao. Zowel wij als Huntsman hebben ons ingespannen om voor afloop van deze cao tot een nieuwe cao te komen. We zijn blij dat dat gelukt is en dat er nu al een onderhandelingsresultaat ligt.

De inhoud van het resultaat is als bijlage toegevoegd.  De belangrijkste punten van het resultaat vinden jullie hieronder.

Loon en looptijd
De cao zal een looptijd hebben van 2 jaar, t.w. van 1 augustus 2023 tot 1 augustus 2025. Op 1 augustus van dit jaar worden de lonen verhoogd met 6,75% en €100,00. Op 1 augustus volgend jaar worden de lonen verhoogd met 4% en €100,00.
Deze afspraak zal ook gelden voor zover dat van toepassing is op de Hay schalen 12 en 11, zoals dat bij de vorige cao is afgesproken.

Overwerk
Bij overwerk kan de medewerker er per 1 augustus voor kiezen om overwerk uit te laten betalen. In dat geval geldt een overwerkvergoeding van 250% per uur. De mogelijkheid om te kiezen voor tijd voor tijd, blijft bestaan.

“Ouderenregelingen”
In de vorige nieuwsbrief gaven wij al aan dat Huntsman wat aan de “ouderenregelingen” wilden doen. Wij gaven toen al aan dat de voorstellen, zoals ze er toen lagen, in die vorm niet op onze goedkeuring konden rekenen.
Huntsman heeft daar naar geluisterd en de voorstellen wat aangepast. Dat betekent dat de leeftijd vanaf wanneer er geen overwerk hoeft te worden verricht gekoppeld wordt aan 10 jaar voorafgaand aan de geldende AOW leeftijd, in plaats van de leeftijd van 55 jaar.

Bij de consignatie is ook wat aangepast. Ten eerste wordt een beperking van het lopen van consignatie ook gekoppeld aan 10 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd. Vervolgens is afgesproken dat iemand 10 tot 7 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd maximaal 6x per jaar consignatie loopt. Van 7 tot 5 jaar 4x per jaar en vanaf 5 jaar voor AOW ben je vrijgesteld van consignatie.

Neutraal
Wij zien dat er helaas een aantal consignatiediensten voor ouderen terugkomen. Dat is een minpunt. Wel zien wij het belang ervan in om de lasten van consignatie niet alleen op jongeren te laten neerkomen. Dat er een koppeling wordt gelegd met de AOW-leeftijd, vinden wij begrijpelijk. Maar dit maakt wel dat wij het resultaat neutraal zullen voorleggen.

Ledenbijeenkomst
Op 13 juli organiseren wij een ledenbijeenkomst. Deze vindt plaats van 14:30-15:30 uur in de Harbourclub in het hoofdgebouw. Na deze bijeenkomst ontvangen alle leden een nieuwsbrief waarin ze digitaal hun stem kunnen uitbrengen.

We hopen jullie de 13e te zien.

Johan Hovenga                            -             kaderlid CNV
Evert Jan van de Mheen               -             vakgroepbestuurder

Downloads

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error