Ledenraadplegingen Unilever over cao op 5 oktober

We lieten je weten dat CNV Vakmensen en FNV op 7 september jongstleden een onderhandelingsresultaat hebben bereikt over een nieuwe cao. In de bijlage vind je nogmaals de volledige tekst van het resultaat. Het woord is nu aan jou. Ook nodigen we je uit voor een toelichting via MS Teams op 5 oktober aanstaande.

De hoofdlijnen van het resultaat in het kort

  • cao van 1 jaar, tot 1 april 2023
  • loonsverhoging van 3,5% met terugwerkende kracht per 1 april 2022
  • eenmalige uitkering van € 500,00 bruto (gebaseerd op fulltime dienstverband; werk je minder dan ontvang je dit bedrag pro-rata) op het moment dat de cao getekend is
  • vanaf definitief akkoord over cao thuiswerkvergoeding van € 2,00 per thuiswerkdag; wordt het fiscaal vrijgestelde bedrag verhoogd, dan wordt de vergoeding ook verhoogd
  • vanaf 1 januari 2023 gaat voor WL1 dezelfde berekeningssystematiek voor de bonus van het Performance Management gelden als nu al voor WL2+ geldt. Dit houdt in dat de hoogte van je bonus mede wordt bepaald door de score van jouw merit. Om dit goed aan te laten sluiten, worden de huidige stappen 1 tot en met 5 vervangen door 0 tot en met 150% (zie het totale onderhandelingsresultaat voor de tabel). Dit systeem heeft als voordeel dat wanneer je beter presteert dan 100% (nu 3), je een hogere bonus ontvangt dan nu het geval is.
  • Aan de merit verandert verder niets! Het wordt dus niet zoals bij WL2+ afhankelijk van een budget dat gebaseerd is op de bedrijfsresultaten!
  • Word je (collega) tijdens de looptijd van de cao lid van de vakbond, dan betaalt Unilever het eerste jaar de vakbondscontributie aan jou terug.
  • Ook tijdens de looptijd van deze cao organiseren we een maand van de vakbond.
  • Als je in aanmerking komt voor de RVU-regeling, dan kun je je uitkering maandelijks ontvangen ipv. als uitkering in eens. 

Jij kunt nu stemmen over het bereikte resultaat

Leden van CNV Vakmensen hebben het laatste woord. Er is pas sprake van een akkoord als de leden van de bond hebben ingestemd. Jij kunt nu je stem HIER uitbrengen.
Doe dat in ieder geval vóór 13 oktober 16.00 uur.

Heb je nog vragen over het resultaat of wil je wat meer informatie?

CNV Vakmensen en FNV organiseren twee gezamenlijke digitale bijeenkomsten op woensdag 5 oktober. Je kunt je opgeven voor de MS-Teamsbijeenkomst van 10.00-11.00 uur of voor die van 16.00-17.00 uur.

  • Voor de sessie van 10:00 tot 11:00 uur kun je gebruik maken van deze link.
  • Voor de sessie van 16:00 tot 17:00 uur kun je gebruik maken van deze link.
Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door. Breng je stem uit op de de cao-pagina van Unilever. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan in de zoekbalk Unilever in. Hier vind je deze nieuwsbrief met bovenstaande linkjes.

Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen.

Aletta Bulsink, onderhandelaar CNV Vakmensen
M.: 06-204 71 888
E.: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Downloads