CNV-leden stemmen in met verbeterd onderhandelingsresultaat Unilever

Voor de Kerstdagen hebben we in Wageningen, Hellendoorn bijeenkomsten gehouden. Ook organiseerden we een digitale ledenraadpleging om het verbeterd onderhandelingsresultaat met onze leden te bespreken. Na de ledenraadplegingen hebben de vakbondsleden de ruimte gekregen om opnieuw hun stem uit te brengen na het afgewezen eindbod.

Uitslag stemming

De stemming liep tot woensdag 27 december om 13.00 uur. Nu het stemproces is afgerond kunnen we jou melden dat de nieuwe cao een feit is. Van de uitgebrachte stemmen onder de CNV-leden was ruim 80% VOOR het onderhandelingsresultaat.

Hoofdpunten cao

Daarmee heb jij een nieuwe cao met een looptijd van 1 april 2023 tot en met 1 april 2025. Hierin is onder andere het volgende afgesproken:

  • Per 1 april 2023 een structurele loonsverhoging van 6,5% met een bodem van €230,- bruto per maand en per 1 april 2024 van 3%.
  • Een eenmalige uitkering van €500,- bruto in januari 2024.
  • RVU-regeling wordt opengesteld voor alle werknemers die onder de cao vallen.
  • Pensioenpremie korting van 1,5% blijft behouden voor 2024.
  • 80-90-100% wordt vanaf 60 jaar mogelijk, maximaal 8 jaar.
  • Aanpassing van de MERIT-systematiek.

Opmerkingen over de Merit

Tijdens de ledenraadplegingen is door veel werknemers aangegeven dat vooral de aanpassing aan de MERIT-systematiek zorgen baart, dat zullen we scherp in de gaten houden en indien nodig bespreekbaar maken met de werkgever.

Lid zijn van de vakbond, weloverwogen solidariteit

Het afsluiten van deze cao heeft veel tijd, energie en acties gekost. Zonder het actietraject waren verbeteringen na het afgewezen eindbod niet mogelijk. Het cao-traject heeft nogmaals laten zien dat een sterke vakbond noodzakelijk is om tot een goede cao te komen. Daarom is het belangrijk dat er op alle locaties van Unilever meer vakbondsleden en vooral actieve leden zijn. Praat met collega’s en schrijf ze in als lid! Ga hiervoor naar Word lid via de kortingsactie van je werkgever | CNV Vakmensen - Sluit je aan | CNV Vakmensen

Heb je nog vragen? 

Laat ons dit dan weten. Volg ons ook op de cao-pagina waar je het hele cao-traject nog eens kunt nalezen: Cao Unilever | CNV Vakmensen.
We wensen je een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2024!

Mede namens Peter de Boer en Rob Menting, kaderleden CNV Vakmensen,
Aletta Bulsink, onderhandelaar CNV Vakmensen: a.bulsink@cnvvakmensen.nl 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error