Cao onderhandelingen SDOZR van start

De huidige cao SDOZR loopt tot 1 oktober. Tijd voor nieuwe onderhandelingen. Lees verder hoe het eerste overleg gegaan is. De CNV voorstellenbrief waarmee wij de onderhandelingen zijn ingegaan, is toegevoegd in de bijlage.

Op dinsdag 29 augustus zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao gestart. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV hebben elk een voorstellenbrief opgesteld en deze vorige week gedeeld met de werkgever. Wij hebben onze voorstellen toegelicht en zoals jullie hebben aangegeven is een goede salarisverhoging, een vaste eindejaarsuitkering en aanvullende maatregelen op duurzame inzetbaarheid (eerder opbouw van vakantiedagen, aanpak werkdruk) van groot belang. De volledige voorstellenbrief kan je vinden als bijlage.

De werkgever heeft toegelicht waar het bedrijf vandaan komt, hoe het er nu voor staat en hoe het de toekomst in wil gaan. Daarbij speelt personeel een belangrijke rol.

Na de toelichting van de vakbonden heeft de werkgever gereageerd op onze voorstellen. Er is geen concreet tegenbod gedaan als het gaat om de loonsverhoging die wij hebben gevraagd. Omdat wij als vakbonden de salarisverhoging als prioriteit op tafel hebben gelegd, hebben wij aangegeven dat we pas verder willen onderhandelen als de werkgever een concreet voorstel op ons loonbod heeft gedaan.

Dat zal gebeuren op 11 september, dan hebben we het volgende overleg met de werkgever. Daarna zullen we jou weer op de hoogte stellen van de stand van zaken.

Vind jij een goede cao belangrijk? Verspreid deze nieuwsbrief dan onder jouw collega’s en maak ze lid van de vakbond!

Het cao proces is te volgen op onze website: Cao Sime Darby Oils | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV en CNV Vakmensen,

Walter Looman, kaderlid FNV
Nermin Hrnjcic, kaderlid FNV
Cem Lacin, bestuurder FNV

Henk Born, kaderlid CNV
Erik Kouwenberg, kaderlid CNV
Diana Kraan, bestuurder CNV
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error