Verbeterd resultaat voor cao SDOZR

Op 17 oktober hebben FNV, CNV Vakmensen en SDOZR nogmaals met elkaar overlegd, omdat de meerderheid van de FNV leden niet akkoord is met het onderhandelingsresultaat. Dit overleg heeft ertoe geleid dat SDOZR een nieuw bod heeft gedaan, namelijk 10% loonsverhoging per 1 oktober 2023, in plaats van 9%. Zie de bijlage voor het verbeterd resultaat. Dit verbeterd resultaat zal maandag 23 oktober aan de FNV leden worden voorgelegd ter stemming. Wat betekent dit voor de CNV leden?

Omdat de meerderheid van de CNV leden al heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat (waaronder 9% loonsverhoging), hoeft een verbeterd bod vanuit SDOZR niet voorgelegd te worden aan de CNV leden. De ledenraadpleging aanstaande maandag 23 oktober is dus alleen voor de FNV leden. 

FNV leden zijn alsnog akkoord
Dan kunnen beide vakbonden tekenen voor de nieuwe cao die per 1 oktober 2023 ingaat. De 10% loonsverhoging zal dan in de salarisverwerking van november worden verrekend en worden toegekend aan iedereen die onder de cao valt.

FNV leden stemmen opnieuw tegen
Dan zal de actiebereidheid onder de FNV leden worden gepeild via een driekwartvergadering, waarin minimaal 75% van de aanwezige leden moet instemmen om actie te kunnen voeren. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zal een nieuwe nieuwsbrief komen met daarin uitleg welk stappenplan FNV doorloopt en welke rol CNV hierin heeft. Maar we wachten dus eerst de stemming af die aanstaande maandag plaatsvindt.

Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben, laat het een van ons dan vooral weten.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Henk Born en Erik Kouwenberg (kaderleden)
en
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error