Update functiewaarderingstraject bij SDO

Mede op verzoek van de vakbonden is SDO gestart, in samenwerking met de AWVN, om het functiehuis te updaten. Functies worden opnieuw bekeken, gewogen en gewaardeerd. Dit kan tot gevolg hebben dat functies lager, gelijk of hoger worden ingeschaald dan nu. Wij hebben vragen en zorgen van (kader)leden ontvangen over dit proces. Vandaar deze nieuwsbrief.

Inmiddels hebben wij aan jullie werkgever een aantal vragen gesteld over dit functiewaarderingstraject. Hoe loopt dit proces? Hoe zijn de medewerkers van SDO betrokken en hierover geïnformeerd? Wat zijn de uitkomsten van het herwaarderen van de functies binnen SDO? Hebben deze uitkomsten negatieve gevolgen voor medewerkers? Wij zijn nog in gesprek met jullie werkgever hierover en komen later met antwoorden.

Belangrijk om te weten is dat in de huidige cao afspraken zijn gemaakt als bijvoorbeeld een functie lager wordt ingeschaald dan nu, zowel voor medewerkers tot 50 jaar en voor medewerkers van 50 jaar en ouder. Ook is een bezwaar- en beroepsprocedure opgenomen in de cao, zodat de stappen duidelijk zijn die genomen moeten worden als je bezwaar wil maken. Graag ontvangen de vakbondsbestuurders van FNV en CNV Vakmensen graag een melding als je bezwaar wilt maken.

Heb je vragen, opmerkingen of zorgen? Deel dit dan met een van de kaderleden of vakbondsbestuurders.

Walter Looman, kaderlid FNV
Nermin Hrnjcic, kaderlid FNV
Cem Lacin, bestuurder FNV

Henk Born, kaderlid CNV
Erik Kouwenberg, kaderlid CNV
Diana Kraan, bestuurder CNV
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl