Uitslag stemming nieuwe cao SDOZR

Op 11 oktober konden de leden van FNV en CNV Vakmensen stemmen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao SDOZR per 1 oktober 2023. De meerderheid van de CNV leden heeft ingestemd met dit resultaat en is dus akkoord. De meerderheid van de FNV leden is echter niet akkoord met de nieuwe cao. Het is nu aan jullie werkgever om hierop te reageren.

Wat betekent het dat CNV wel akkoord is en FNV niet?
Beide vakbonden hebben de uitslag van de stemming gedeeld met SDOZR. De meerderheid van de FNV leden is niet akkoord met de nieuwe cao en dus kan FNV op dit moment de nieuwe cao niet ondertekenen. Jullie werkgever is nu aan zet om hierop te reageren en kan dit op verschillende manieren doen. De meest logische stap is dat het cao overleg opnieuw wordt voortgezet om te bespreken wat wel nodig is, zodat de meerderheid van de FNV leden wel instemt. Aanstaande dinsdag zal dit overleg plaatsvinden.

Rol CNV Vakmensen
Omdat de meerderheid van de CNV leden akkoord heeft gegeven, zouden wij in principe de nieuwe cao kunnen ondertekenen. Maar het is wenselijker om dit met beide vakbonden te doen. Daarom geven wij de ruimte aan FNV om verder te praten over wat er verbeterd moet worden. Als het huidige resultaat wordt verbeterd, zullen de FNV leden hier nogmaals over gaan stemmen. De CNV leden hoeven dit niet te doen. 

Er is ook een scenario dat het resultaat niet aangepast wordt door jullie werkgever. Dan zullen de FNV leden nogmaals moeten stemmen over het bod van SDOZR en bij een negatieve stemming zal de actiebereidheid onder de FNV leden worden gepeild. De CNV leden zullen dan in elk geval niet in actie komen, omdat wij in meerderheid hebben ingestemd.

Maar zo ver is het nog niet. We wachten eerst de reactie van SDOZR af en komen daarna met een nieuwe nieuwsbrief met daarin de stand van zaken en het vervolgproces. 

Wij bedanken iedereen die aanwezig is geweest bij de ledenvergaderingen en die hun stem hebben uitgebracht. Als je nog vragen, opmerkingen of zorgen hebt, laat het een van ons dan vooral weten.

Cao Sime Darby Oils | CNV Vakmensen - Voeding | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen

Henk Born en Erik Kouwenberg (kaderleden CNV)
en
Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error