Cosun Beet Company: Periodiek overleg en nieuwe cao-onderhandelingen

Op woensdag 14 februari hebben werkgever en vakbonden met elkaar gesproken over de huidige stand van zaken bij het bedrijf.

Er kwamen veel onderwerpen aan de orde zoals bijvoorbeeld de voortgang van het functiewaarderingstraject. Een belangrijk project waar momenteel hard aan gewerkt wordt en waar we als vakbonden scherp het oog op houden. Ook werd gevraagd naar publicatie van de laatste cao en de nieuwe cao-tekst. Vanwege de modernisering van de cao wil de werkgever deze cao graag in nieuwe stijl tekenen. Dit zit volgens CBC in de afrondende fase.

Uitzendkrachten

We houden de vinger aan de pols zodat publicatie ook op korte termijn kan plaatsvinden. Daarbij is het wel belangrijk om aan te geven dat de cao-afspraken die vorig jaar zijn gemaakt nu gewoon geldig zijn. Uit de vorige cao is ook de afspraak gemaakt om 25 uitzendkrachten in dienst te nemen. De werkgever heeft momenteel 23 mensen een aanbieding gedaan.

Cao-onderhandelingen 

Verder hebben we alvast vooruitgekeken naar de komende cao-onderhandelingen. De huidige cao loopt op 31 augustus 2024 af maar we willen graag nu al cao-onderhandelingsdata plannen zodat we tijdig met het hele traject kunnen beginnen. Cosun Beet Company onderschrijft deze wens dus we zijn nu de agenda's aan het afstemmen voor de verschillende overlegdata. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben laten we het jullie weten en plannen we ook de gebruikelijke ledenvergaderingen.

Onderwerpen voor de voorstellenbrief

Zoals jullie weten zijn de ledenvergaderingen heel belangrijk om input op te halen voor de nieuwe cao-onderhandelingen. Welke onderwerpen hebben voor jullie prioriteit en moeten straks zeker in de voorstellenbrief richting werkgever? Jullie kunnen daar nu alvast over nadenken.

Mochten er vragen zijn dan ben ik telefonisch en per mail bereikbaar.

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV Vakmensen
E: a.bosma@cnvvakmensen.nl 
M: 06 8192 0453