Cao-overleg Groothandel in Bloemen en Planten krijgt vervolg

Met deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de recente ontwikkelingen voor een nieuwe cao in deze sector. Afgelopen dinsdag vond er een onderhandeling plaats tussen de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV en de werkgevers. Het hoofddoel van deze onderhandelingen is de ontwikkeling van een nieuw en gunstiger loongebouw voor alle werknemers.

Nieuw loongebouw

Gezien de complexiteit van het nieuwe loongebouw, de doorgevoerde salarisverhogingen en de impact ervan, hebben we besloten om de onderhandelingen met een extra ronde te verlengen. We hechten er veel waarde aan om werknemers, en met name de leden, er financieel op vooruit te laten gaan en we willen de cao pas aan onze leden voorleggen wanneer we er zeker van zijn dat de gevolgen van de aanpassingen gunstig zullen uitpakken voor de leden in de sector.

Nieuw overleg

Op dinsdag 15 augustus zullen de sociale partners opnieuw samenkomen om te streven naar een goed en rechtvaardig onderhandelingsresultaat. We doen er alles aan om de nieuwe cao aan jullie verwachtingen te laten voldoen en de positieve veranderingen die met zich meebrengt. Bij de nieuwe onderhandelingen willen we ook aan de slag gaan met de zogeheten ‘maatmensen’, waardoor we de complexiteit van loonsverhogingen door de hele sector goed kunnen uitleggen.

Vragen of opmerkingen

We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Mocht je in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Of ga naar de cao-pagina van Groothandel Bloemen en Planten. Daar kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt dan ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul Groothandel Bloemen en Planten in het zoekveld.
Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1320 8402
E a.kasper@cnvvakmensen.nl

en

Jorn van ’t Hof
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8191 9718
E j.vanthof@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error