In gesprek met werkgevers Groothandel In Bloemen en Planten

Recent was er overleg met de werkgeversdelegatie van de VGB. Het was goed om even bij te praten, zeker in een, ook voor deze sector, hoogst onzekere tijd. De enorme stijging van de kosten waar wij allemaal mee te maken hebben is ook voor de bedrijven bijna niet meer te dragen. Het is maar de vraag of alle bedrijven in deze sector in staat zijn om de winter door te komen.

Koopkracht en draagkracht

We doen toch pogingen om de sector te bewegen voor de medewerkers meer te doen dan alleen in de cao staat. De koopkracht daalt door de stijgende inflatie en soms zijn de lasten zo zwaar dat ook mensen met een fulltimebaan naar de voedselbank moeten. Inmiddels hebben wij begrepen dat een aantal individuele bedrijven op verschillende wijze de medewerkers tegemoet is gekomen, maar helaas is het ons nog niet gelukt om voor iedere medewerker die onder cao Groothandel Bloemen en Planten valt iets extra af te spreken.

De verhoging van het minimumloon (WML) per 1 januari 2023 met 10% heeft de nodige gevolgen, iets wat we terugzien in het loongebouw. Werknemers die hun inkomen verdienen in die laagste schalen gaan er flink op vooruit (en dat is heel goed nieuws!) maar het heeft ook gevolgen voor het zogenaamde loongebouw. De andere schalen stijgen namelijk niet automatisch mee en de verhoging van de laagste schalen geeft dan soms rare effecten.  We gaan op korte termijn opnieuw met de werkgevers in gesprek in onze zoektocht naar oplossingen om de effecten van de sterk oplopende inflatie zoveel mogelijk te beperken.

WW-reparatie

Wij hebben een afspraak gemaakt om de versoberingen van de WW (van 36 naar 24 maanden) inclusief de WW-opbouw te repareren middels een aansluiting bij de Stichting PAWW. De medewerkers in deze sector zullen dan een bruto bijdrage betalen voor de aanvulling van de WW en dat is voor 2022 vastgesteld op 0.2% van het brutosalaris. Het is altijd belangrijk om je te verzekeren voor onverwachte situaties, waaronder het verlies van je baan door bijvoorbeeld een reorganisatie of faillissement. Als je door omstandigheden gebruik moet maken van de PAWW dan kan je via deze link jezelf aanmelden: https://spaww.nl/werknemers/kom-ik-in-aanmerking/

Looptijd cao

De huidige cao heeft een looptijd tot 1 juli 2023. Dat betekent dat we in het voorjaar van 2023 onderhandelingen starten voor een nieuwe cao. Misschien heb je al ideeën over wat er in die nieuwe cao moet staan en/of wat gewijzigd moet worden in deze cao? Of wil je actief meepraten als kaderlid in de sector? Stuur ons dan een berichtje (zie onderstaande contact gegevens).

Vragen of opmerkingen?

Daarvoor kan je terecht bij jouw onderhandelaar in deze sector. Je kunt een mail sturen: a.kasper@cnvvakmensen.nl  of bellen: 06 1320 8402.


Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1320 8402
E a.kasper@cnvvakmensen.nl