Op weg naar nieuwe pensioenregels in de land- en tuinbouw

Het is je vast niet ontgaan. We zijn op weg naar een nieuw pensioenstelsel. In 2027 moet dat gereed zijn. Daarvoor moeten heel veel pensioenregelingen worden aangepast, zoals bij pensioenfonds BPL. En er moeten heel veel keuzes gemaakt worden. Ook door jou!

Nieuwe pensioenregels

Mensen denken vaak over pensioenen; ‘ze doen maar wat’ en vinden het een ver-van-hun-bedshow. Maar alles bij elkaar hebben we als CNV en jij als CNV-lid echt veel invloed. Ga maar na: een CNV-onderhandelaar aan de cao-tafel, een CNV-bestuurder in jouw pensioenfonds, CNV-leden in het verantwoordingsorgaan, en CNV-vertegenwoordigers met korte lijntjes in en naar Den Haag. Graag nemen we je mee in wat er staat te gebeuren en de invloed die jij daarop hebt.

5 belangrijke keuzes rondom het nieuwe pensioenstelsel

Webinar met toelichting op het transitieplan

Er zijn nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Wat betekent dat voor jouw pensioen bij BPL Pensioen? Wat verandert? En wat blijft hetzelfde? We geven antwoord op al je vragen in het webinar op 3 juni 2024.

Meld je aan

Pensioenskrant

Lees alle relevante informatie in de Land- en Tuinbouw pensioenkrant.

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte