Stem over onderhandelingsresultaat Canon-cao

Vakbonden en Canon Nederland (CNL) en Canon Production Printing Netherlands (CPPN) hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Daarover willen we je informeren. En je kunt natuurlijk stemmen, want jij hebt het laatste woord.

Het resultaat is in 2 delen opgesplitst, omdat CNL vooraf al de intentie had uitgesproken om op 1 januari 2024 niet langer partij te willen zijn van de bedrijfs-cao samen met CPPN. Ze willen in 2023 overstappen naar de ICK-cao.  Medewerkers van Canon NL zijn hierover reeds geïnformeerd door de HR van Canon NL.

Deel 1

Het eerste deel van het onderhandelingsresultaat heeft een looptijd van 12 maanden.  Van 1 januari 2023 tot 31 december 2023.  Er is hiervoor een loonsverhoging afgesproken van 5% structureel per 1 januari 2023. Daarnaast neemt de werkgever €60,- van de pensioenpremie voor haar rekening. Dit geldt voor de medewerkers van CNL en CPPN. Daarnaast is afgesproken dat voor CPPN de profitsharing wordt ingeruild voor een structurele loonsverhoging van 1%. Het artikel Profit sharing zal daardoor per 1 januari 2023 vervallen.

Deel 2

Het tweede deel  is alleen van toepassing op medewerkers van CPPN en  heeft een looptijd van 6 maanden. Van 1 januari 2024 tot 1 juli 2024. Hiervoor is een structurele loonsverhoging van 4 % afgesproken per 1 januari 2024. Ook wordt de overheveling van de werknemersbijdrage van €60,-  pensioenpremie voortgezet voor de looptijd van deze cao. Beide onderhandelingsresultaten zijn als bijlage toegevoegd.

Ledenvergaderingen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over het onderhandelingsresultaat. Die willen we natuurlijk beantwoorden voordat je je stem uitbrengt. We willen jullie hiervoor ook graag de gelegenheid geven.

Voor Canon NL is dit op 14 december om 17.00 uur via MS Teams. Je kunt deelnemen door hier te klikken.

Voor CCPN houden we op 15 december 2 fysieke bijeenkomsten in Venlo 
1.    Sessie 1: van 12.00 uur - 13.00 uur
2.    Sessie 2: van 14.00 uur - 15.00 uur
Locatie: Auditorium in gebouw HQA, van der Grintenstraat 10 in Venlo.

Stemmen

Uiteindelijk beslis jij natuurlijk of het onderhandelingsresultaat wordt aangenomen of niet. Daarom kun je stemmen. Dat kan tot 15 december 23.00 uur. Klik hier om te stemmen

Samen sterk

De onderhandelingen met Canon tonen opnieuw aan hoe belangrijk het is om een sterke vakbond te hebben. Langs deze weg doe ik daarom een oproep op je, om collega’s die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen Sluit je aan | CNV Vakmensen Want samen staan we sterk. Mocht er een potentieel lid vragen hebben of met mij willen spreken, dan ben ik daar graag toe bereid. Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?
Hopelijk zien we je bij een van de sessies op 14 of 15 december. Heb je nog vragen? Laat het dan horen. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina

Mede namens kaderlid Herman Kuypers,
Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads