Canon PPN wil jaarlijkse salarisronde verschuiven

Canon PPN (CPPN) is van voornemen om vanaf 1 januari 2024 de loonsverhogingen niet in januari maar in april te laten ingaan. Medewerkers krijgen op deze manier een jaar de tijd om hun doelstellingen te halen. Hiervoor was dat maar 9 maanden omdat de beoordelingscyclus van medewerkers al in september begint. In de nieuwe planning zouden de beoordelingen in januari beginnen.

Nadelen

De verschuiving van de salarisronde heeft ook nadelen. Medewerkers ontvangen hun jaarlijkse salarisverhoging drie maanden later. Daarnaast wordt de pensioengrondslag (dat is het bedrag waarover pensioen wordt opgebouwd) op dit moment door het pensioenfonds PME op 1 januari vastgesteld.

Oplossingen gevonden

CPPN wil deze nadelen oplossen. Voor de verlate loonsverhoging zullen de medewerkers een compensatie krijgen. Ook voor de pensioengrondslag heeft het bedrijf een oplossing gevonden. Met pensioenfonds PME is afgesproken dat de pensioengrondslag wordt verschoven naar april. In de bijlage vind je meer informatie over de verschuiving van de salarisronde.

Uitnodiging bijeenkomst 22 juni

We kunnen ons voorstellen dat de verschuiving van de salarisronde nog extra uitleg vergt. Daarom willen de vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie je uitnodigen voor een bijeenkomst. Deze vindt plaats op
donderdag 22 juni, van 12.00 u – 13.00 u, locatie: vergaderruimte HQA2119 in het hoofdkantoor in Venlo.
Ook niet-leden zijn van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst zal ook PME aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de verschuiving van de salarisronde.

Stemming door leden: 22 tot uiterlijk 26 juni, 07.00 uur

Uiteindelijk hebben de leden van de vakbonden het laatste woord. Jij als lid kan hierover stemmen. Leden van CNV Vakmensen krijgen op 22 juni separaat een nieuwsbrief met stemmogelijkheid om hun stem uit te brengen. Stemmen kan vanaf 22 juni 14.00 u tot maandag 26 juni 07.00 u.
Omdat de nadelen van de verschuiving door het bedrijf zijn opgelost, leggen wij het voorstel positief aan jullie voor.

Heb je nog vragen?

Laat mij dit dan weten via e-mail. Je kan natuurlijk ook terecht op de cao-pagina: Cao Canon | CNV Vakmensen

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error