CNV-leden voor overgangsprotocol Canon NL

Het overgangsprotocol van Canon NL is door de leden van CNV Vakmensen aangenomen. Het protocol zorgt ervoor dat de overgang van de medewerkers van de Canon cao naar de ICK-cao goed verloopt en gaat in per 1 januari 2024 en geldt voor alle medewerkers van Canon NL die nu nog onder de Canon-cao vallen.

Krappe meerderheid
Uiteindelijk heeft zo'n 70 procent van de leden gestemd. In het overgangsprotocol zijn afspraken gemaakt om te zorgen dat de medewerkers financieel er niet op achteruitgaan en de arbeidsvoorwaarden behouden blijven of zelfs verbeteren. Mensen die tegen hebben gestemd deden dat om verschillende redenen. Zo hadden mensen gehoopt dat er afspraken zouden zijn gemaakt over de bedrijfs-AOW (RVU-regeling). Die regeling staat niet in de Canon-cao. Wel in de ICK-cao. Daar is wel de voorwaarde gemaakt dat zowel de werknemer alsook de werkgever instemt met de regeling.

Bindende afspraken
Ook hebben mensen tegen gestemd omdat ze vrezen dat er in de toekomst meer wijzigingen zullen plaatsvinden. In dat geval zal de werkgever weer met de bonden om tafel moeten, want de afspraken in het overgangsprotocol zijn bindend.

In het protocol zijn onder andere de volgende zaken afgesproken:

  • Per 1 januari 2024 gaan alle medewerkers van Canon NL die nu onder de Canon-cao vallen over naar de ICK-cao.
  • De huidige salarisschalen blijven behouden en de medewerkers behouden allemaal hun huidige salaris.
  • De overgang naar de ICK-cao gaat alleen door als de medewerkers bij pensioenfonds PME kunnen blijven. Daarover zijn al afspraken gemaakt tussen werkgever en pensioenfonds.
  • De winstdelingsregeling is vervangen voor een structurele loonsverhoging van 1%.
  • 5 mei blijft een feestdag.

Het protocol geldt uitsluitend voor medewerkers van Canon NL die nu onder de Canon-cao vallen. Natuurlijk zullen we de ontwikkeling binnen het bedrijf op de voet blijven volgen en toezien dat het protocol correct wordt nageleefd.

Mede namens kaderlid Richard Versteeg,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error