Leden Woondiensten wijzen eindbod Aedes af

De overgrote meerderheid van CNV Vakmensen-leden wijzen eindbod van Aedes af. 90,4% van de leden zegt nee tegen eindbod. CNV Vakmensen heeft Aedes hierover ingelicht. CNV Vakmensen zet een vervolg-procedure in gang. CNV Vakmensen nodigt zijn leden uit voor digitale 3/4-bijeenkomsten. Aan het einde van de 3/4-bijeenkomsten is het woord aan de leden: zetten we het actie-traject in gang. Zorg, dat jij er bij bent.

Aan het einde van de vierde onderhandelingsronde voor de cao Woondiensten heeft Aedes op 10 oktober 2023 een eindbod op tafel gelegd. Na raadpleging van de caocommissie Woondiensten (actieve leden, werkzaam in de sector Woondiensten) heeft CNV Vakmensen het eindbod met een negatief stemadvies aan de leden voorgelegd. Het woord was aan de leden om zich uit te spreken over het bod van Aedes. In de periode 18 oktober tot 30 oktober 12.00 uur konden leden hun  stem uitbrengen.

Leden zeggen nee tegen eindbod van Aedes

De uitkomst van de schriftelijke ledenraadpleging is ondubbelzinnig en laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Een overgrote meerderheid van de leden, die gestemd heeft, heeft tegen het eindbod van Aedes gestemd. 90,4 % van de stemmende leden was tegen het eindbod, 9,6 % van de leden was voor. Gelet op de uitkomst van de schriftelijke ledenraadpleging wijst CNV Vakmensen derhalve het eindbod af. CNV Vakmensen heeft Aedes op de hoogte gebracht. CNV Vakmensen zet het vervolgtraject in gang.

Vervolgtraject: uitnodiging voor deelname aan 3/4-vergadering

CNV Vakmensen nodigt haar leden uit voor deelname aan een digitale 3/4-vergadering. Om vervolgstappen te kunnen zetten met de mogelijkheid om over te gaan tot een actietraject schrijven onze statuten voor, dat leden uitgenodigd moeten worden voor een 3/4-vergadering. In een 3/4-vergadering wordt uitleg gegeven over het vervolgtraject. Aan het einde van een 3/4-vergadering vindt er een digitale stemming plaats: tenminste 3/4 van de aanwezige leden moet vóór het in gang zetten van een actietraject stemmen.
Als de leden in de 3/4-bijeenkomsten zich uit spreken vóór de vervolgstappen, gaat CNV Vakmensen na besluitvorming door de caocommissie een ultimatum stellen. Aedes krijgt een laatste kans om in te stemmen met de vakbondseisen. Als Aedes geen gehoor geeft aan de oproep in het ultimatum, worden verdere vervolgstappen gezet, waarbij stakingsacties niet uitgesloten zijn.

Data 3/4-bijeenkomsten

De digitale 3/4-bijenkomsten vinden plaats op:
Zorg dat je aanwezig bent. We kunnen jouw steun goed gebruiken. Leden en introducées zijn van harte welkom.  
Let op:
Alleen als je aanwezig bent bij één van de 3/4 bijeenkomsten kan je stemmen. En alleen leden van CNV Vakmensen hebben stemrecht. 

Klik hier om je aan te melden voor een digitale bijeenkomst

Aanmelden voor een digitale bijeenkomst kan tot zondag 5 november. Aanmelden is noodzakelijk om jouw stem uit te brengen.

Vervolgens sturen wij op 6 november de leden vallend onder de cao Woondiensten een digitale nieuwbrief met daarin een stemlink. Deze is alleen geldig als je deelgenomen hebt aan één van de drie online bijeenkomsten. Jouw stem uitbrengen kan vanaf maandag 6 november 13.00 uur tot en met woensdag 8 november 12.00 uur. 

Heb jij deze nieuwsbrief per post ontvangen dan hebben wij geen email adres van jou. Stuur een mail naar secretariaat@cnvvakmensen.nl en geef jouw email adres door. Wij sturen jou direct de link toe zodat je deel kan nemen aan één van de digitale bijeenkomsten en jij jouw stem kan uitbrengen. 

Meepraten en reageren

Op onze cao-pagina Woondiensten kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina 
Zo blijf je altijd op de hoogte van jouw cao. 

Lid worden

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan € 20,23 voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap en jij ontvangt als aanbrenger  van het nieuwe lid een cadeaubon van € 20,-. Meer informatie kun je vinden op www.cnv-ledenwerven.nl 

Mede namens
Ronald Everard, kaderlid en lid onderhandelingsdelegatie
Stan Westerink, kaderlid en plaatsvervangend lid onderhandelingsdelegatie

Robbim Heins
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1987 / E r.heins@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error