Leden stemmen in met cao-resultaat Woondiensten

De CNV Vakmensen-leden stemmen in overgrote meerderheid in met het cao-resultaat voor de Woondiensten. Ook de leden van FNV en De Unie stemden in met het onderhandelingsresultaat. Dat betekent dat de nieuwe cao definitief is. CNV Vakmensen is tevreden: ‘jullie hebben hier weken voor actiegevoerd. Jullie worden met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024 beloond met onder andere 10% loonsverhoging. Helemaal terecht.’

Breed draagvlak in de sector

In een schriftelijke ledenraadpleging heeft CNV Vakmensen het onderhandelingsresultaat cao Woondiensten (d.d. 7 januari 2024) positief aan jullie ter stemming voorgelegd. In de periode 17 januari t/m 31 januari 2024 (tot 10.00 uur) konden jullie je stem uitbrengen. Gisteren verstreek de termijn.

De uitslag is glashelder, en laat aan duidelijkheid niets te wensen over.  Een overgrote meerderheid van de CNV-leden, die gestemd heeft, stemde vóór het onderhandelingsresultaat . 95,4%  van de stemmende leden was vóór het onderhandelingsresultaat,  4,6% van de leden was tegen. Ook bij FNV en De Unie was de uitslag klip en klaar en stemde de overgrote meerderheid vóór de totstandkoming van de cao. Binnen de sector wordt de cao 2024 breed gedragen.

De uitkomst van de schriftelijke ledenraadpleging is met de kaderleden in de cao+-commissie Woondiensten besproken. De kadergroep heeft van harte met  de uitkomst ingestemd en neemt de uitslag over.

Nieuwe cao is een feit

Inmiddels hebben vakbonden naar Aedes gereageerd. De vakbonden stemmen in met het tot stand komen van de cao. Ook het Aedes gaat akkoord. De nieuwe cao Woondiensten is een feit.

De cao gaat in totaal 15 maanden duren; van 1 januari 2024 tot 1 april 2025. Vanaf 1 januari 2024 gaan de lonen met 10% omhoog, ook voor de mensen die een aanpassingsbedrag hebben. Immers, de systematiek van het aanpassingsbedrag wordt afgeschaft. Verder is afgesproken, dat er 2% eindejaarsuitkering komt voor medewerkers die zo’n uitkering nog niet hebben. Bestaande bedrijfseigen regelingen worden bevroren. Alle corporatiemedewerkers krijgen in december 2024 tenminste 2%, Bovendien zal er komende periode een nader onderzoek plaatsvinden naar verdere uitvoering van deze decemberbonus.

Op onze cao-pagina kun je het onderhandelingsresultaat nog eens nalezen. De komende periode gaan cao-partijen aan de slag met het uitwerken van de cao-tekst. Tevens komt er nog een toelichting met uitleg over de gemaakte afspraken. Ga hier naar de cao-pagina Woondiensten

In de bijlage treffen jullie de nieuwe loontabellen aan.

Bedankt

Ik wil alle betrokken corporatiemedewerkers hartelijk bedanken voor de inzet en inspanningen. Het is spannend geweest, maar het bleek de moeite waard. Met de gezamenlijke inspanningen, waarbij CNV Vakmensen, FNV en De Unie gezamenlijk optrokken is er een mooie cao tot stand gekomen.

Meepraten en reageren

Het werk gaat nu verder. Er leven ongetwijfeld vragen en opmerkingen over de cao. Schroom niet om jouw mening kenbaar te maken!
Op onze cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina

Lid worden

Het is niet zonder slag of stoot gegaan. Het heeft behoorlijk wat energie gekost, maar samen hebben we een mooie cao tot stand gebracht. Het vakbondslidmaatschap loont. Is jouw collega nog geen lid? Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €24,- voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap en jij ontvangt als aanbrenger van het nieuwe lid een cadeaubon van €20,-. Meer informatie kun je vinden op de pagina Breng een nieuw lid aan

Mede namens Ronald Everard, kaderlid en lid onderhandelingsdelegatie,
Stan Westerink, kaderlid en plaatsvervangend lid onderhandelingsdelegatie,

Robbim Heins
bestuurder CNV Vakmensen
M:  06 5160 1987
r.heins@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads