Cao-resultaat Woondiensten: jij bent aan zet, breng je stem uit!

Op woensdag 17 januari 2024 kwam het onderhandelingsresultaat voor de cao Woondiensten tot stand. Na weken van actievoeren kwamen cao-partijen een onderhandelingsresultaat overeen. In de nieuwsbrief van afgelopen donderdag informeerden we jullie uitgebreid over de inhoud van het resultaat. Dankzij jullie inzet en betrokkenheid ligt er een onderhandelingsresultaat, dat er wezen mag. Met hartelijke instemming van de cao+-commissie legt CNV Vakmensen het onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor. Het is nu aan jou om jouw stem uit te brengen! Maak gebruik van jouw stem!

CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor

De vakbonden CNV Vakmensen, FNV en De Unie leggen het onderhandelingsresultaat voor aan de leden. Het woord is aan de leden. Jullie bepalen hoe het verder gaat. Als meer dan 50% van jullie vóór stemt, is het onderhandelingsresultaat aangenomen en wordt het verwerkt tot een nieuwe cao Woondiensten. Dan gaan de afspraken in per 1 januari 2024. Stemt minder dan 50% vóór dan is het onderhandelingsresultaat afgewezen en moet het actietraject heropend worden.

CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat van harte positief aan jullie voor. Onze cao+-commissie Woondiensten (actieve kaderleden in de sector Woondiensten) staat voor de volle 100 procent achter dit positieve advies. Jullie wekenlange inzet heeft een mooi onderhandelingsresultaat opgeleverd.

De hoofdlijnen op een rij:

- De  looptijd van de cao Woondiensten 2024 is van 1 januari 2024 tot 1 april 2025 (15 maanden).
- Per 1 januari 2024 een structurele loonsverhoging van 10%.
- Het systeem van de aanpassingsbedragen wordt afgeschaft.
- Er wordt in de cao Woondiensten een structurele eindejaarsuitkering geïntroduceerd. De eindejaarsuitkering bedraagt 2% en wordt uitbetaald in december.
-  Alle bestaande bedrijfseigen regelingen worden bevroren. Dit betekent dat er geen nieuwe of hogere bedrijfseigen regelingen binnen de corporaties kunnen worden afgesproken. Ook kunnen deze bedrijfseigen regelingen niet afgebouwd gaan worden.
-  Er komt een gezamenlijk onderzoek naar de bestaande bedrijfseigen regelingen in de branche.
-  Er is een vergoeding voor stagiairs afgesproken.
Het volledige onderhandelingsresultaat treffen jullie in de bijlage aan.

Breng je stem uit!

Nu ben jij weer aan zet. Na wekenlang actievoeren, mag je nu jouw stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat. CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat nu ter stemming aan de leden voor. Alleen leden kunnen geldig een stem uitbrengen en ontvangen hiervoor separaat de mogelijkheid om te stemmen. Laat je stem horen en breng uiterlijk 31 januari 2024 (vóór 10.00 uur)  jouw  stem uit. Stemmen die daarna binnenkomen, tellen niet mee in de uitslag.

Meepraten en reageren

Op onze cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: https://www.cnvvakmensen.nl/bouw/woondiensten/cao-woondiensten/.
Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie eerste reacties! Laat op onze cao-pagina weten wat je van het onderhandelingsresultaat vindt.

Lid worden

Het is niet zonder slag of stoot gegaan. Het heeft behoorlijk wat energie gekost, maar samen hebben we een mooi onderhandelingsresultaat tot stand gebracht. Het vakbondslidmaatschap loont. Is jouw collega nog geen lid? Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €24,- voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap en jij ontvangt als aanbrenger van het nieuwe lid een cadeaubon van €20,-. Meer informatie kun je vinden op Leden werven leden.

Breng je stem uit. Het woord is nu aan jullie!

Mede namens Ronald Everard, kaderlid en lid onderhandelingsdelegatie,
Stan Westerink, kaderlid en plaatsvervangend lid onderhandelingsdelegatie,

Robbim Heins, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1987 / r.heins@cnvvakmensen.nl

Downloads