Gezamenlijke aftrap acties voor cao Woondiensten

De sector Woondiensten is in actie! Gezamenlijk trapten de vakbonden de acties af. Op vrijdag 24 november verstreek het ultimatum aan Aedes. Aedes houdt voet bij stuk. Aedes geeft geen gehoor aan de dringende oproep van vakbonden om over de brug te komen. De vakbonden organiseerden vakbondsbijeenkomsten bij Portaal in Utrecht en corporaties te Groningen. Onder genot van koffie en taai taai woonden vele corporatiemedewerkers de informatiebijeenkomsten bij. De komende weken krijgen de verrassingsacties een vervolg. Vakbonden trekken het gehele land door om jullie te informeren.

Actietraject met gezamenlijke vakbondsbijeenkomsten van start

De vakbonden FNV, CNV en De Unie organiseerden als aftrap van het actietraject gezamenlijke vakbondsbijeenkomsten. In de eerste week streek de vakbondskaravaan in Utrecht en Groningen neer. Op dinsdag 28 november stonden de vakbondstenten bij de onderhoudsdienst van Portaal te Utrecht op de stoep. Onder het genot van een kop koffie en taai taai woonden ruim 75 corporatie-medewerkers in de buitenlucht de vakbondsbijeenkomst bij. Vakbonden onderstreepten de gezamenlijke eisen, uiteraard was er ruimte voor vragen en gesprek.

De stemming zat er goed in. In korte tijd waren de werknemers bij elkaar gekomen om de eisen van de vakbonden te onderstrepen. Ook in Groningen zat de sfeer er goed in. Werknemers van de corporaties Nijestee, Lefier, De Huismeesters en Patrimonium trotseerden op donderdag 30 november de kou. Zelfs de Lefier-medewerkers uit Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal trokken het actiehesje aan.Op het Damsterplein te Groningen verzamelden zich ruim 100 werknemers.  Zij gaven aan Aedes een luidkeels signaal af: Actie, Actie, Actie!!

De acties gaan door

Van Aedes hebben we verder geen reactie mogen ontvangen. De acties gaan door. Hoe dat er uit gaan zien en wat we gaan doen blijft nog een verrassing.
Mochten we bij jou in de buurt komen, dan stellen we je kort van te voren per mail op de hoogte. Houd jouw mailbox dus in de gaten. Het zou mooi zijn als jullie aansluiten bij verrassingsacties bij jou in de regio.

Gezamenlijk voeren we actie voor

  1. Herstel koopkracht voor iedereen. Door hoge inflatie is de corporatiemedewerker de afgelopen jaren fors tekort gekomen.
  2. Afschaffen aanpassingsbedrag. Deze maatregel heeft er voor de medewerkers in het eind van de schaal C t/m H fors ingehakt. Het is nu tijd om de maatregel af te schaffen.
  3. Een structurele verhoging in centen en procenten.

De oproep aan Aedes luidt dan ook:
"KOOPKRACHT VOOR MEDEWERKERS IS INVESTEREN IN DE CORPORATIE VAN DE TOEKOMST!"

Ondersteuning gevraagd

Bij het voorbereiden van acties en bij het uitvoeren van de acties hebben we jullie hulp hard nodig, we kunnen het niet alleen. Heb je ideeën, plaats ze op onze cao-pagina. 
Ga hier naar de cao-pagina Woondiensten

Wil je meehelpen bij het voorbereiden en/of uitvoeren van acties, meld je aan bij actiecoördinator Roel van Riezen: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl.
Ook als jouw corporatie samen met met corporaties in de omgeving in beweging wil komen, dan horen we het graag. Op jullie uitnodiging en uiteraard bij voldoende belangstelling komen de vakbonden graag bij jullie langs.

Meepraten en reageren

Voor velen is actievoeren nieuw en wellicht roept het een hoop vragen op. Wat houdt actievoeren in, wat wordt er van mij verwacht, welke mogelijke gevolgen heeft actievoeren voor mij. Als we gaan staken, krijg ik dan een stakingsuitkering en hoe hoog is die uitkering? Heb je vragen over het ultimatum of over het vervolgtraject, stel ze gerust. Op onze cao-pagina Woondiensten kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Zo blijf je altijd op de hoogte van jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Lid worden

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €20,23 voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap en jij ontvangt als aanbrenger van het nieuwe lid een cadeaubon van € 20,-. Meer informatie kun je vinden op Leden werven leden

Namens het actie team van CNV Vakmensen,

Robbim Heins
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 19 87
E r.heins@cnvvakmensen.nl

Roel van Riezen (actiecoördinator)

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error