Aan de vakbondsleden die aanwezig waren op de vakbondsbijeenkomst Woondiensten te Grou

Op maandag 11 december 2023 organiseerden gezamenlijke vakbonden een vakbondsbijeenkomst voor de deur van Woon Friesland. Fijn, dat je er bij was. Met elkaar hebben we er een mooie bijeenkomst van gemaakt. Onder het genot van een frietje en een drankje gingen we met elkaar het gesprek aan over de stand van zaken in de Woondiensten en de houding van Aedes.

De gezamenlijke vakbonden gaan voor:

  • Herstel koopkracht.
  • Afschaffing aanpassingsbedrag.
  • Structurele verhoging in centen en procenten.

De bijeenkomst was een vakbondsbijeenkomst in het kader van artikel 11.1.2 van de cao Woondiensten. Alle vakbondsleden hebben van hun vakbond een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Vakbondsleden die deelnemen aan de vakbondsvergadering krijgen betaald verlof.

In artikel 11.1.2 cao staat het volgende:

11.1.2 Een werknemer die lid is van een van de werknemersorganisaties die partij is bij deze xO, krijgt betaald verlof voor het deelnemen aan een door deze werknemersorganisatie georganiseerde vergadering, studiebijeenkomst of cursus. Voorwaarde hiervoor is dat hij persoonlijk is uitgenodigd. De werknemer krijgt verlof voor de duur van de bijeenkomst, tenzij het bedrijfsbelang zich hiertegen verzet.

Wij ontvingen signalen, dat er woningcorporaties zijn, die daar anders mee omgaan. Die woningcorporaties verzoeken deelnemers aan de vakbondsbijeenkomst om verlof op te nemen. Gelet op artikel 11.1.2 cao Woondiensten behoef je niet aan dat verzoek te voldoen. Je kunt onder werktijd deelnemen aan een vakbondsbijeenkomst. Jullie hebben een persoonlijk uitnodiging ontvangen. Als vakbondslid krijg je derhalve betaald verlof.

Hopelijk is jullie corporatie alsnog bereid om betaald verlof te verstrekken. Mochten jullie er met de werkgever niet uitkomen, neem dan contact op met jouw vakbond.

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 2034

Robbim Heins
cao onderhandelaar CNV Vakmensen
E r.heins@cnvvakmensen.nl 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error