Uitnodiging ledenvergadering SDU

Kom naar de gezamenlijke ledenvergadering met het FNV op 16 januari in de podiumzaal naast de kantine. De eerste sessie begint om 13.00 uur en de tweede om 15.15 uur. De ledenvergadering kan de vorm aannemen van een driekwartvergadering en daarom wordt deze uitnodiging ook per post verstuurd.

SDU hanteert 20 februari 2019 als eerstvolgende onderhandelingsdatum
De directie van Sime Darby Unimills wil de cao onderhandelingen pas hervatten op 20 februari 2019. In de ledenvergadering op 20 december 2018 hebben wij met jullie besproken wat jullie hiervan vinden. Jullie hebben zeer duidelijk aangegeven dat uitstellen niet acceptabel is. Daarop hebben de vakbonden FNV en CNV Vakmensen een gezamenlijke brief gestuurd naar SDU met het voorstel om op 7 of 11 januari verder te onderhandelen. Jullie werkgever is niet ingegaan op dit voorstel en blijft bij hun eenzijdige datumvoorstel van 20 februari.

Ook hebben wij in de ledenvergadering van 20 december besproken wat te doen als SDU niet eerder dan eind februari verder wil onderhandelen. Toen is besloten om op korte termijn nogmaals een ledenvergadering te beleggen. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 januari. Wij zullen nogmaals met jullie het standpunt van jullie werkgever bespreken.

Ledenvergadering kan overgaan tot een driekwartvergadering
Als jullie vinden dat uitstellen van de onderhandelingen tot 20 februari niet acceptabel is, zal de vergadering de vorm van een driekwartvergadering aannemen. Deze driekwartvergadering is een formele en statutaire vergadering en in deze driekwartvergadering zal gevraagd worden naar jullie actiebereidheid. Onder actiebereidheid worden ludieke acties verstaan, maar ook jullie bereidheid om het werk neer te leggen in de vorm van een staking, indien dit nodig blijkt.

In deze driekwartvergadering zal ruimte zijn om als CNV-leden onderling te bespreken wat jullie vinden, welke acties jullie wensen en om hiertoe te besluiten. Ook de stemming is per vakbond en gebeurt schriftelijk. Alleen de leden die aanwezig zijn op de driekwartvergadering kunnen hun stem uitbrengen over de actiebereidheid. Het is dus niet mogelijk om een ander lid voor jou te laten stemmen via een machtiging. Als meer dan driekwart van de aanwezige CNV-leden op deze vergadering voor acties stemt, dan kunnen de CNV-leden pas overgaan tot het voeren van acties en een eventuele staking. Dit betekent dat als minder dan 75% van de aanwezige CNV leden voor acties stemt, het CNV geen acties kan voeren die leiden tot een staking. Deze wijze van stemmen over de zogeheten driekwart verhouding is in onze reglementen vastgelegd.

De ledenvergadering wordt gehouden op:
Datum: woensdag 16 januari 2019
Aanvang: 1e sessie om 13.00 uur en 2e sessie om 15.15 uur
Locatie: Podiumzaal naast de kantine

Deze ledenvergadering is uitsluitend voor vakbondsleden. Niet-leden kunnen deelnemen, indien zij lid worden van de vakbond.

Uiteraard spreekt het vanzelf dat jullie aanwezigheid bij deze ledenvergadering zeer noodzakelijk is. Ik hoop jullie dan ook allen te zien. Als jullie op voorhand vragen en/of opmerkingen hebben, laat het dan vooral weten.

Namens CNV-kaderlid Henk Born,

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 38 95 84
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl