Bijgepraat over de toekomstplannen binnen SDO

Op vrijdag 22 maart ben ik uitgenodigd door Sime Darby Oils Zwijndrecht Refinery B.V. om bijgepraat te worden over de status van Play to Win en wat dit betekent voor de Sime Darby groep en de locatie Zwijndrecht.
De presentatie die ik en kaderlid Henk Born hebben gehad is dezelfde presentatie die in de 13 sessies is gegeven aan de werknemers binnen Sime Darby Oils in Zwijndrecht. Koos Brandwijk en Jonathan Pennefather hebben toegelicht welke veranderingen er op de planning staan binnen de Sime Darby groep en binnen de locatie Zwijndrecht.

Zoals jullie inmiddels weten is het doel van Play to Win om efficiënter te gaan werken, meer winst te behalen en de kosten te verlagen. Om dit te kunnen realiseren zullen aanpassingen nodig zijn in jullie manier van werken en de organisatiestructuur met als gevolg dat er banen verloren kunnen gaan. Dit zal echter niet binnen een half jaar plaatsvinden. Desalniettemin kunnen jullie op dit moment al vragen hebben, bijvoorbeeld over het proces als er in de toekomst banen zullen verdwijnen of over de SBR. Ondanks dat ik niet meer weet dan wat jullie is medegedeeld over de toekomstplannen, kunnen jullie mij uiteraard wel benaderen als jullie ergens over twijfelen, zorgen hebben, signalen opvangen of als jullie vragen hebben.

Wel kan ik aangeven dat de vakbonden en SDO Zwijndrecht binnenkort in gesprek gaan over het up to date maken van de SBR. Dit is nodig, omdat enkele gedeeltes in de SBR momenteel niet aan de actuele wet- en regelgeving voldoen. Voor de goede orde, de hoogte van de beëindigingsvergoeding zal NIET worden aangepast.

Dus als jullie vragen voor mij hebben of iets met mij willen delen, laat het me weten. Uiteraard kunnen jullie ook bij Henk terecht. Ik hou jullie op de hoogte.

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 0622389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl