Wat vind jij belangrijk bij cao-overleg IFF?

Binnenkort gaan de onderhandelingen over een nieuwe cao van start. Voor CNV Vakmensen het moment om op te halen bij de medewerkers wat zij belangrijk vinden. Geef je wensen door.

De strukturele loonsverhoging is het onderwerp dat door de meeste mensen als  eerste wordt genoemd. Zeker in deze tijd, na een enorme inflatie en nog steeds stijgende prijzen, enorm belangrijk. 
Vanuit CNV is aangegeven dat bij de loonvraag van dit jaar, zeer adrukkelijk de loonsverhoging van 2023 wordt betrokken. Er zijn cao's waarbij de hoge inflatie al bekend was voordat de afspraken over 2023 werden gemaakt en waar in de meeste gevallen, vaak door het voeren van acties, een loonsverhoging van 65 of meer is afgesproken.Daar waar dat niet het geval is zal er nog een compensatie moeten plaatsvonden. Bij IFF was een 2 jarige cao afgesproken, waarbij nog niemand het idee had dat de prijzen zo enorm zouden toenemen. Daarmee zal bij de onderhandelingen dus rekening moeten worden gehouden.

Een aantal andere onderwerpen die belangrijk zijn:
balans werk-privé, werkdruk verminderen, zeggenschap over werktijden, vaste banen, duurzame inzetbaarheid, gezond je AOW halen enz.

Kun je per mail aangeven wat jij belangrijk vindt? Reacties graag vóór 6 oktober naar bijgevoegd mailadres.Op basis van de reacties en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV wordt de voorstellenbrief gemaakt, die als basis dient bij de onderhandelingen.

Heb je ideeën? Wil je extra aandacht voor specifieke onderwerpen? Geef het door per mail aan k.huntjens@cnvvakmensen.nl 

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina


Kitty Huntjens
bestuurder CNV Vakmensen
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl
M 06 4782 6877