Cao voorstellen IFF

Op het verzoek om onderwerpen aan te dragen voor de cao zijn diverse reacties gekomen. Samen met het arbeidsvoorwaardenbeleid 2024 van CNV leidt dit de inzet van de onderhandelingen.

Onderhandelingen

Inzet van onderhandelingen die op 16 oktober van start gaan, gevolgd door nog een aantal data.
Jammer genoeg heeft zich -tot nu toe- nog niemand gemeld die als CNV-lid de onderhandelingen wil bijwonen. Je kunt je nog aanmelden als je belangstelling hebt, of als je meer wilt weten over wat er van je verwacht wordt. Bel of mail!

Loonvraag

Loon blijft een van de belangrijkste onderwerpen. Voor jullie geldt dat niet was te voorzien dat de inflatie zo hoog zou zijn en de prijzen van energie, brandstof en in de supermarkt zo fors zouden stijgen. Daar is in de huidge cao dan ook geen rekening mee gehouden.Dit betekent dat de loonvraag hier wel rekening mee houdt. Voor een deel zijn de kosten voor energie en brandstof gecompenseerd door de overheid, maar de meeste prijzen van boodschappen zijn nog hoog. De loonvraag bestaat deels uit inflatiecorrectie, maar koopkrachtverbetering is ook belangrijk. Daarom wordt hier dan ook fors op ingezet.

Vitaliteit

Voor veel mensen is het op een gezonde manier bereiken van de (individuele)AOW-leeftijd een belangrijk punt. Daarom staan hierover ook voorstellen in de brief. Over het verspreiden van de 13e maand over het jaar, zodat je maandsalaris hoger is, zijn een paar opmerkingen gekomen. De voorstellenbrief is als bijlage toegevoegd.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageeer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat het mij weten per mail of telefonisch.

Kitty Huntjens
onderhandelaar CNV Vakmensen
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl 
M 06 4782 6877

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error