Stemmen over eindbod cao IFF

Dinsdag 23 januari hebben we uitvoerig gesproken over het eindbod van IFF voor de cao.

Een belangrijk punt van discussie was de invoering van IKB. Werkgever wil hier een aantal regelingen die op dit moment bestaan bundelen . Daarnaast is het voorstel om ook de 13e maand hier onder te brengen zodat de medewerker zelf de keuze heeft om dit om te zetten in geld of tijd, maandelijks, éénmalig of verspreid over het jaar op te nemen. Volgens werkgever krijgt de medewerker hiermee meer zeggenschap over zijn eigen arbeidsvoorwaarden.
De uitleg die inmiddels door IFF tijdens bijeenkomsten is gegeven over IKB komt niet overeen met zoals vakbonden de regeling hebben opgepakt. Daarnaast zag men nog een aantal haken en ogen, waardoor de regeling in nadeel van medewerkers uitvalt.

Vervolg op overleg van dinsdag

We hebben hier te maken met de tekst zoals die door werkgever is aangeleverd en moeten dit dan ook zien als het definitieve eindbod, waarover leden mogen stemmen.

Nogmaals kort de mogelijkheden:

  • Er wordt ingestemd met het eindbod, hiermee is er een nieuwe cao: zo snel als mogelijk wordt IKB ingevoerd, salarisverhoging met terugwerkende kracht en er komt een nieuwe cao-tekst.
  • Het eindbod wordt afgewezen, vakbonden beleggen op korte termijn fysieke vergadering(en), de zg driekwartvergadering waarin de consequenties van het afwijzen worden besproken. Ook hier twee mogelijkheden:
  • Leden stemmen in met actietraject; hoe en wat volgt dan later. Hier zijn specifieke regels/voorwaarden voor.
  • Er is geen bereidheid tot actie, dan is er geen nieuwe cao en geldt alleen de nawerking van de cao 2023.

Leden aan zet!

Als lid van CNV Vakmensen kun je jouw stem uitbrengen. Na het ontvangen van deze nieuwsbrief ontvang je van ons een tweede nieuwsbrief met daarin de stemlink. Je kunt maar éénmaal je stem uit brengen door VOOR of TEGEN te stemmen. Stemmen kan vanaf nu tot zondag 4 februari 24:00 uur. Hebben wij geen mailadres van jou, dan ontvang jij de tweede nieuwsbrief per post en kan je ook stemmen. Maak zelf de overweging en je keuze. Je keuze is echter niet vrijblijvend.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Kitty Huntjens
bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 4782 6877
k.huntjens@cnvvakmensen.nl