Status tekst nieuwe cao IFF

In oktober 2018 hebben de CNV leden ingestemd met de nieuwe cao, die per 1-7-2018 is ingegaan. De oude cao tekst wordt aangepast, zodat de nieuwe afspraken verwerkt worden in de nieuwe cao. Dit proces duurt echter langer dan gebruikelijk, omdat de cao in zijn geheel wordt herschreven.
Het herschrijven van de cao tekst heeft als doel dat de cao tekst gemakkelijker leesbaar en begrijpelijker wordt. Momenteel worden dus niet alleen de afspraken uit het onderhandelingsresultaat verwerkt in de nieuwe cao tekst, maar wordt er in zijn geheel een nieuwe cao tekst opgesteld. Het is zeer belangrijk dat alle bestaande afspraken die in de oude cao tekst stonden, ook in de nieuwe cao tekst komen, zonder dat inhoudelijk iets is aangepast. Het controleren hiervan is dus essentieel en neemt veel tijd in beslag. Daarnaast zal de nieuwe cao tekst juridisch gecontroleerd worden, zodat zeker is dat de inhoud van de nieuwe cao tekst volledig en correct is.

Ik begrijp dat jullie graag willen dat snel de nieuwe cao tekst beschikbaar is, maar toch vraag ik om jullie geduld. Alle cao partijen doen hun best om zo snel mogelijk tot een nieuwe cao tekst te komen, zodat de nieuwe cao aangemeld kan worden bij het ministerie.

Als jullie vragen en/of opmerkingen hebben, laat het mij weten.

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl