Uitslag stemming cao dranken 2022

Op 24 januari 2022 brachten werkgevers een bod uit. Jullie hebben daarover gestemd. De meerderheid van de CNV-leden stemt in met dat bod. Daarmee is er een cao dranken 2022. Jullie krijgen met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 een loonsverhoging van 2,5%.

De stemming

Helaas hebben maar weinig mensen hun stem uitgebracht. Van de CNV-leden stemden 60% voor en 40% tegen. Ook niet-leden hebben gestemd. Bij hen stemden 47% voor en 53% tegen. De stem van CNV-leden is volgens de statuten van de bond besluitvormend. De stem van niet-leden is volgens de visie van CNV Vakmensen raadgevend. CNV Vakmensen zal gezien het besluit van de CNV-leden de cao dus tekenen. Jullie bepalen.

Bezwaren en voordelen

In 2021 hebben jullie geen loonsverhoging gehad. De inflatie is hoger dan 2,5%. En de 80-90-100 regeling geldt niet voor alle bedrijven. Dat zijn jullie belangrijkste bezwaren. De belangrijkste reden om voor te stemmen, is dat je nu in elk geval toch een loonsverhoging krijgt.

Meer leden is een betere cao

Jammer genoeg zijn maar weinig mensen lid van CNV Vakmensen. Als meer mensen lid worden en hun stem laten horen, dan kunnen we betere cao's afsluiten. Dit najaar zijn er opnieuw cao-onderhandelingen. Maak je collega lid van CNV Vakmensen. Dat geeft jou leuke voordeeltjes voor nu en wordt de volgende cao mooier voor iedereen!

Reageren en teruglezen

Ga naar de cao-pagina om te reageren en om alles nog eens op het gemak terug te lezen

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl.