Update cao-onderhandelingen Drankenindustrie en GH Dranken

Woensdag 10 januari is weer uitgebreid met de werkgeversdelegatie in de Drankensector gesproken over de nieuwe cao. Tijdens de onderhandelingen eind december bleek er een groot gat te zitten tussen ons loonvoorstel en dat van de werkgevers. Bonden hadden uiteindelijk 6,5% voorgesteld waar de werkgevers aangaven echt niet verder te kunnen gaan dan 2,5%.

Goed gesprek

Partijen hebben woensdag een lang en goed gesprek met elkaar gevoerd. Daarbij ging het vooral over de rekenmethode hoe je naar koopkracht en inflatie moest kijken. Ook is er een vergelijk gemaakt tussen de loonsverhogingen van de afgelopen 10 jaar en de cao-loonstijgingen volgens het CPB (Centraal Planbureau). Uit deze vergelijking bleek dat de sector het zeker niet slecht gedaan had.

Kosten

Allemaal leuk en aardig, maar de werknemers in de sector hebben aan het eind van de maand gewoon te weinig geld om de boodschappen te doen. Aan de andere kant hebben de werkgevers veel last van de grote stijging van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2024. Ook de verhoging van de belastingen op alcohol speelt een rol in de toenemende kosten voor werkgever.
Dit zijn allemaal kosten die niet zomaar doorberekend kunnen worden aan de klanten. Ook de vooruitzichten voor de inflatie in 2024 zijn volgens werkgevers niet extreem hoog waardoor deze het bod van 2,5% gerechtvaardigd vinden. De vakbonden zien dit iets genuanceerder en hebben dit ook duidelijk gemaakt aan werkgevers. 

Terug naar de achterban

De uitkomst is dat er wederzijds begrip ontstaan is over de huidige situatie. De werkgevers zijn bereid om dit nog eens met hun achterban te gaan bespreken en vóór het eind van deze week komen ze bij ons terug met een nieuw ultiem bod om een cao af te kunnen spreken. Wellicht dat de looptijd van de cao dan ook iets langer gaat worden.
We wachten het gespannen af, zolang het maar over een structurele loonsverhoging gaat. Per slot van rekening heeft de landelijke enquête die CNV Valkmensen ter voorbereiding op deze onderhandelingen heeft uitgestuurd, uitgewezen dat bijna 87% van de leden de voorkeur heeft voor verbetering van loon. Daar is door CNV Vakmensen dan ook op ingezet.

Volgend overleg    

Na 22 januari hopen we je een onderhandelingsresultaat voor te kunnen leggen zodat er zo snel mogelijk duidelijkheid is over jouw inkomen.

Heb je nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij dit graag. Volg ons ook op de cao-pagina Cao Drankindustrie en -groothandel | CNV Vakmensen

Rémy Biesmans, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2833 4284 / r.biesmans@cnvvakmensen.nl