Cao Drankenindustrie en Groothandel in dranken akkoord

Omdat een ruime meerderheid van de CNV leden heeft ingestemd met het resultaat, zal CNV Vakmensen de nieuwe cao voor de Drankenindustrie en Groothandel in dranken gaan tekenen. In onze vorige nieuwsbrief hadden we gemeld dat niet alle vakbonden in konden stemmen met het onderhandelingsresultaat en dat betreuren wij uiteraard.

Tussen de vakbonden onderling is hier nog veel overleg over geweest maar dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd waarbij alle drie de bonden zouden tekenen. Dit is (nog) niet gelukt. Maar CNV Vakmensen wil ook niet een hele sector een loonsverhoging onthouden omdat één partij geen meerderheid van stemmen heeft om akkoord te kunnen gaan met het resultaat. Door ondertekening door CNV Vakmensen is de nieuwe cao direct rechtsgeldig. Ook hopen wij dat de cao algemeen verbindend verklaard waarmee elke binnen deze cao vallende werkgever de overeengekomen loonsverhogingen moet betalen.

We hebben de werkgevers inmiddels op de hoogte gesteld van ons besluit. Wel moeten partijen het nog eens worden over de definitieve cao-teksten, maar dat lijkt een formaliteit te zijn. Het gaat dan over de implementatie van dit akkoord en een aantal wijzigingen in verband met de veranderende wet- en regelgeving.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan, of vind deze via www.cnvvakmensen.nl/caos.

Onze excuses voor de vertraging en dank voor het geduld.  

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2833 4284
E: r.biesmans@cnvvakmensen.nl