Onderhandelingsresultaat cao Dranken industrie en groothandel in dranken

Afgelopen weken hebben bonden en werkgevers druk onderhandeld over de cao Dranken industrie en groothandel in dranken. Werkgevers zijn na raadpleging bij hun achterban teruggekomen met een ultiem bod dat wij als resultaat aan jullie willen voorleggen.

Zoals in vorige nieuwsbrief is aangegeven was het verschil tussen partijen erg groot en is er stevig onderhandeld. Daarbij is conform overgrote wens van de leden focus gelegd op verbetering van loon. Wij zijn tot het volgende onderhandelingsresultaat gekomen:

Looptijd

De nieuwe cao heeft een looptijd van 18 maanden, van 1 januari 2024 tot 1 juli 2025.

Loonontwikkeling

De feitelijke lonen en de cao-salarisschalen worden in totaal met 6% structureel verhoogd, te weten:
- 2% per 1 januari 2024
- 2% per 1 juli 2024
- 2% per 1 januari 2025.
Hierbij is afgesproken dat in alle gevallen eerst de cao-verhoging wordt toegepast en pas daarna de toetsing aan het WML (Wet Minimum Loon) plaatsvindt.

Overige onderwerpen

Alle overige onderwerpen, waaronder reiskosten, generatiepact/RVU, duurzaam inzetbaarheid etc., worden doorgeschoven naar de volgende cao-onderhandelingen.

Hiermee is een resultaat bereikt waarvan wij vinden dat wij dit ter stemming aan onze leden voor kunnen leggen. Jullie ontvangen een bericht met een link waarmee jullie kunnen stemmen op dit resultaat. De keuze is aan de leden. 

Je kunt stemmen tot vrijdag 2 februari 2024 12:00 uur in de middag. 

Hier vind je de link naar de cao pagina.

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2833 4284
E r.biesmans@cnvvakmensen.nl